3. marraskuuta 2014

Halloweenin dippilautanen

Halloween on juhla, jossa aikuinenkin saa luvan kanssa vähän leikkiä ruualla.

Elämäni ensimmäinen koverrettu kurpitsa onnistui viime viikonlopun halloween-kemuissa yli odotusten. Vihreä guacamole irvistävän kaverin suusta tarjottuna toi illan tarjottaviin juuri sopivasti pientä ilkikurista keljuilua ja ällötystä.

Jälkkäriksi paistoimme munkkeja, vaikka penkkareista tuttu kepponen ja suklaamoussen tarjoaminen vessapaperin palaselta olisi ollut myös houkutteleva vaihtoehto.....not!

Tarvitset:
sipulin
4 avokadoa
2 tomaattia
½ puntin korianteria
suolaa
limen

Pilko sipuli kuutioiksi ja poista avokadot kuoristaan. Survo sipulisilppu ja avokadot tehosekoittimella tasaiseksi vihreäksi massaksi. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne korianterisilpun kanssa avokadomössön joukkoon. Mausta suolalla ja purista joukkoon limen mehu.

Halutessaan joukkoon voi laittaa myös pari silputtua valkosipulinkynttä ja kuivattuja chililastuja potkua tuomaan.

Tee kurpitsasta irvistelevä kaveri leikkaamalla ensin sen hattu pois. Koverra sitten lusikkaa tai veistä apuna käyttäen sen siemeninen sisusta pois. Leikkaa tyypille silmät ja suu. Täytä kurpitsa guacamolella ja laita avokadomössöä myös tacotarjottimelle niin, että sitä näyttää tursuavan kaverin suusta. Hyvää ruokahalua! :)

4 kommenttia:

  1. Ahahaha, näin myös jossain muualla kuvan tuollaisesta "yrjöävästä" kurpitsasta, aivan loistava! Sopivan älllöä halloweeniin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Internetin ihmeellisestä maailmasta itsekin tämän idean bongasin! Vaikka tietää, että se on vain avokadoa ja hyvää dippikastiketta, on sen syömisessä halloweenmaisella tavalla jotain väärää ja ällöä, kun tarjoilutapa on tämä. :D

      Poista
  2. Työ weskipapru on pakko toteuttaa joskus....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah! Hyväthän tarjottavat silloin on, jos on valmistanut suklaamoussea, mutta sen tarjoamismuoto vessapaperilta vaan on niin ällön kyseenalainen. :D

      Poista