6. marraskuuta 2014

Mexikana-pannu

Tulen näissä olutasioissa vähän perässä - hitaasti, mutta varmasti kuitenkin.

Join nimittäin vasta kesällä ensimmäisen pullolliseni Coronaa, tuota kevyttä lageria, joka on Meksikon myydyin olut. Kun juoman kaveriksi vielä suositellaan popsittavaksi seurustelutyyppistä tex mex -ruokaa, en voinut olla kokkaamatta Blogiringin kampanjan tiimoilta Coronan oheen pienen chilipoltteen huulille tuovaa mexikana-pannua. Olut taltuttaa ruuan pienen poltteen ja pannullisesta riittää koko kaveriporukalle.

Jo pannun kokkaaminenkin on hauskaa puuhaa. Itse raportoin keittiöstä kaverille WhatsAppissa viime lauantaina: "Kello on 12, juon Coronaa ja kuuntelen Kaija Koota. Tää on hyvä päivä!"

Myönnetään. Musiikkivalintani ei ehkä ihan istunut meksikolaiseen tunnelmaan, mutta hyvä fiilis oli silti taattu! Onko teillä muuten tapana kuunnella keittiössä kokatessanne musiikkia? Pitääkö soimaan laittaa esimerkiksi currywurstia kokatessa saksalaisia schlagereita vai onnistuvatko keittiöpuuhat musiikin kuin musiikin lomassa?

Tarvitset:
2 dl keittämätöntä pitkäjyväistä riisiä
300 g broilerin rintafileitä (maustamaton)
öljyä
sipulin
2 rkl tacomaustetta
kuivattuja chililastuja maun mukaan
3 rkl tomaattipyrettä
1/4 dl vettä
½ punaisen paprikan
100 g maissia
200 g mustapapuja
cheddar-juustoraastetta
avokadon
korianteria

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti hyvin suolatussa vedessä. Leikkaa broilerin rintafileistä noin peukalon pään kokoisia paloja. (Voit käyttää myös valmiita broilersuikaleita, mutta itse pilkkomalla paloista saa vähän rouheamman kokoisia.) Paista broilerpalat pannulla öljyssä. Pilko sipuli kuutioiksi ja lisää se pannulle, kun broileri on miltei kypsää. Mausta kanat ja sipulisilppu tacomausteella. Pursota pannulle tomaattipyre ja lisää pieni tilkka vettä, jotta tomaattipyre notkistuu.

Silppua paprika ja lisää se pannulle maissin ja mustapapujen kanssa. Kääntele miedolla lämmöllä hetki. Lisää riisi ja tarkista maku. Lisää chililastuja makusi mukaan potkua tuomaan ja tarkista annoksen suolaisuus.

Ripottele pannun pinnalle juustoraastetta ja odota, että se hieman sulaa. Pilko pannun päälle vielä avokadoa ja silppua korianteria. Tarjoa Coronan ja limelohkon kanssa.

Jotta muutkin tällaiset vasta olutharrastustaan aloittelevat kotikokit pääsisivät paremmin sisälle oluen ja ruuan yhdistämisen saloihin, kannattaa käydä kurkkaamassa Facebookin puolella lisää herkullisia ohjeita ja palanpainikkeeksi tilata myös ilmaiseksi Olut ja ruoka -kirjanen siivittämään kokkailuja.

Yhteistyössä Blogirinki ja Sinebrychoff.

2 kommenttia:

  1. Oi tää kuulostaa tosi hyvältä :) Kaikki vähänkään meksikolaiseen keittiöön viittaava uppoaa kyllä, ja tietysti Coronan kanssa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olisi niin huippua päästä maistelemaan ihan niitä autenttisia makuja! Ja juomaan Coronaa Meksikon auringon alle. ;)

      Poista