17. marraskuuta 2014

Munkkimesta - sold out

Lupaan, että seuraava tämän ruokablogin postaus on sitten taas resepti, mutta nyt pitää vielä hetki fiilistellä viime lauantaina viettetyä Ravintolapäivää, johon myös minä otin osaa ystäväni kanssa avaamalla yhden päivän ajaksi Marin ja Maijan Munkkimestan Raumalle.

En ole varma, missä vaiheessa homma lähti lapasesta. Ehkä siinä, kun rantapallo.fi nosti Ravintolapäivän kymmenen kohteen listauksessaan esille myös Munkkimestan tai kun iskä lähetti mulle viestin, että Rauma ja munkit oli mainittu radio Novassa (!!!).

Joka tapauksessa. Vaikka vielä aamun kauppareissulla päätimme leipoa nelinkertaisen taikinan (enempää emme olisi sama aamuna enää ehtineet!), eivät 120 munkkia riittäneet kuin silmänräpäykseksi. Olimme olleet auki puoli tuntia, kun kaikki munkit olivat loppuneet. Vaihdoimme lennossa Munkkimestasta Glögimestaksi ja pidimme lippakioskin luukut auki vielä puolitoista tuntia, kunnes kuuma glögikin loppui. Suljimme tunnin etuajassa ennakkoon ilmoitetusta, sillä pusukopiksi emme enää viitsineet ryhtyä. *hymiö*


Muutaman sanasen toki ansaitsee myös myyntipaikkanamme toiminyt Männistön lippakioski. Se on ollut jo hyvän tovin tyhjillään, joten ihmiset toki hamusivat aamulla paistettuja tuoreita munkkeja, mutta monelle oli myös nostalginen hetki nähdä lippakioskin ulkovalo palamassa ja kioskin luukut auki. Munkkimestalla piipahtikin niin kioskin entisiä myyjiä kuin asiakkaitakin, joiden tarinoita oli enemmän kuin hauska kuunnella.


Vaikka munkit loppuivatkin ennen aikojaa, vain osa asiakkaista kääntyi eioota myydessämme pois. Useimmat hörppivät silti hyvillä mielin glögiä ja monet olivat jo kylillä kuulleet munkkien loppuneen, mutta tulivat silti paikalle!


Mulla on niin sormet ja varpaat ristissä, että sympaattiselle lippakioskille löytyy pyörittäjä ensi kesäksi! Ainakin näin yhden päivän kokemuksella voi todeta, että kioskia kaivataan ja vaikka se ei aivan Rauman ydinkeskustassa olekaan, ollaan sinne valmiita varta vasten lähtemään.

Kattokaa nyt sitä! <3
Kiitos vielä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle kioskin luovuttamisesta meidän käyttöömme ja kiitos niille kaikille ihmisille, jotka saapuivat ihmettelemään Munkkimesta meininkejä!

Mieleeni jäi erityisesti päivän viimeinen asiakas, joka sai mestan viimeisen lasillisen glögiä. Hänkin oli kuulemma tullut kioskille juuri munkki mielessä. - Vaikkakin oli juuri päättänyt aloittaa laihdutuskuurin, mutta tämän lippakioskista tarjotun munkin hän oli vielä päättänyt syödä. Mutta kun munkit olivat jo loppu päivän siinä vaiheessa, uskoi hän, että se oli kaiketi merkki todella sen laiharin aloittamisesta...

Tätä juuri Ravintolapäivä on - ei pelkkää ruokaa, vaan ihania ihmisiä ja kohtaamisia. Uskon, että me tehtiin Marin kanssa Raumasta taas piirun verran hauskempi paikka!

4 kommenttia:

 1. Sähän voisit ottaa ton sun kesäduuniksi lomien ajaksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka idea jollain tasolla olisikin erittäin houkutteleva, mä haluan nähdä kesäloma-aurinkoa muutenkin kuin lippakioskin myyntiluukusta. ;)

   Poista
 2. Hei eikä! Multa on mennyt tällanen Munkkimesta ihan ohi. Olisipa ollut hauska päästä piipahtamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Koitettiin kyllä hyvin rummuttaa viestiä, että Munkkimesta popsahtaa yhdeksi päiväksi Raumalle. Iskä oli kuullut, että meidän mesta oli mainittu ennakkoon radio Novassakin! Oli kyllä niin kiva päivä, että ehkä tempaistaan uudelleenkin. :)

   Poista