8. marraskuuta 2014

Omenainen uunijuustokakku


Parhaat ruokaohjeet ovat sellaisia, että ne saavat veden herahtamaan kielelle välittömästi ja seuraavaksi kotikokki alkaa pähkäillä: "Onpa kerrassaan nerokas ohje! Ja vielä melko simppeli toteuttaakin. Miksen ole tuota aikaisemmin itse keksinyt? Pakko kokeilla!"

Minulle kävi juurikin noin selatessani Pinterestiä. Iskin silmäni juustokakkutäytteisiin paistettuihin omenoihin. Jälkiruuan nimessä on jo niin monta hekullista sanaa toisiinsa yhdistettynä, että lopputuloksen oli pakko olla hyvää.

Lämpenin erityisesti myös idealle, että juustokakku tarjotaan uunissa pehmenneestä omenasta, eli tarjoilukulhokin on syötävää sorttia. Valitettavasti tiskiltä tällainenkaan kikkailu ei herkkusuuta silti pelasta..!

Tarvitset:
5-6 omenaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
kananmunan

nokareen voita
omenoiden kannet
sokeria
kanelia

Sekoita ensimmäiseksi vatkaimella tuorejuusto ja sokeri keskenään sekaisin. Lisää joukkoon myös muut täyteaineet ja vatkaa tasaiseksi massaksi.

Leikkaa omenoiden lakit pois ja koverra niiden sisus lusikkaa apuna käyttäen niin, että omenoista muodostuu pieniä kulhoja. Säästä omenoiden kannet. Täytä omenat tuorejuustotäytteellä hieman reunoista vajaaksi ja paista niitä 180 asteessa 20-25 minuuttia. Anna omenajuustokakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi tai jääkaappikylmiksi.

Valmista karamellisoidut omenat silppuamalla omenoista leikatut kannet pienehköksi silpuksi. Laita ne paistinpannulle tai pieneen kattilaan voinokreen kanssa ja mausta sokerilla sekä kanelilla. Kääntele omenasilppua pannulla hetken aikaa, jotta omenat pehmenevät.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana resepti! tämä täytyy laittaa jemmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa - tällä ohjeella pystyy loppupeleissä tekemään aika pienellä vaivalla vaikutuksen. :)

      Poista