27. marraskuuta 2014

Valkosuklainen glögipannacotta


Joissain ruokablogeissa viime viikkoina vallinnut postaushiljaisuus on voitu laittaa sen piikkiin, että kirjoittaja on valmistellut blogiinsa joulukalenteria. Siis yhteensä 24 postausta joulukuun päiville. Huh!

Minä en voi vedota moiseen selitykseen. Tässä nyt vain on muuta puuhatessa blogi saanut hieman hengähtää. Enkä minä ole jouluruokaihminen - älkääkä nyt käsittäkö väärin. Syön kyllä niin suuria jouluruokalautasellisia, että jotkut voisivat kuvitella, etten ole saanut ruokaa viikkoon. MUTTA. En ole vielä löytänyt itsestäni sitä jouluruuanlaittajaa.

Luotan siihen, että saan syötyä itselleni kinkkuähkyn ja pääsen imelletyn perunalaatikon makuun kiertämällä perheen ja sukulaisten joulupöydissä vierailujen lomassa. Ei sitä kotona sitten enää jouluisia makuja kaipaa vaan ihan jotain muuta.

Jos nyt hiukan joulua makustellaan täällä Köökinkin puolella, niin tässä teille valkosuklainen glögipannacotta. Minulta pyydettiin erääseen joululehteen ohjetta viikonloppuiseen vaimon viettelys -herkkuun. Ajattelin, että simppeli pannacotta onnistuu mieheltä kuin mieheltä vaimon yllätykseksi ja glögikiille puolestaan tuo jälkiruokaan sen pienen jouluisen vivahteen, josta alkaa jo olla lupa nauttia. :)

Tarvitset:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
50 g valkosuklaata
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vanilliinisokeria

2 liivatelehteä
2-3 dl glögiä

viikunoita ja valkosuklaata koristeluun

Laita täytettä varten kaksi liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Kiehauta pienessä kattilassa kuohukerma ja sokeri. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kerman joukkoon huolellisesti sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä ja sulata kerman joukkoon valkosuklaa. Kun kerma on hieman jäähtynyt, lisää joukkoon maustamaton jogurtti ja mausta vanilliinisokerilla.

Kaada seos annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi. Kun pannacotat ovat jäähtyneet, kiehauta pienessä kattilassa glögi ja liuota sen joukkoon vedessä liotetut ja pehmentyneet liivatelehdet. Sekoita hyvin ja anna glögiseoksen hieman jäähtyä. Jos glögin kaataa liian kuumana pannacotan pinnalle, se alkaa sulaa ja kiille värjäytyy rumasti.

Anna kiilteen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin verran.

Koristele valmiit pannacotat vuolemalla kuorimaveitsellä valkosuklaasta hippusia ja asettelemalla viikunalohko annoksen pinnalle.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Kuulostaapa hyvältä ja helpolta ohjeelta. Miten monta annosta tästä tulee? Riippuu tietenkin annosten koosta, mutta noin suurinpiirtein? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tais tulla satsista viel yks tollanen kuvassa näkyvä (melko runsas) kipollinen + pieni jämä juomalasiin. :)

      Poista