1. joulukuuta 2014

Piparkakkujäätelö




Maailmani mullistui tämän blogikampanjan myötä.

Olen aina luullut, että hyvän jäätelön kotioloissa tekemiseen tarvitaan itsekseen surraava jäätelökone. Mutta ei! Jäätelön makuun pääsee kotonakin glugoosisiirapin, kuohukerman, kananmunien ja pakastimen kanssa. Voikin olla, että tämän havainnon tekeminen koituu vielä kohtalokseni, sillä mielessä olisi jo valmiina lukuisia erilaisia jäätelömakuja, joita haluaisin päästä kokeilemaan. Nyt oli kuitenkin luonnollista antaa jouluisten makujen jyllätä tässä jäätelöerässä.

Koristeluun kaipasin sesongin mukaan jotain punaista ja ehkä hieman kirpeääkin muuten makeiden makujen rinnalle, joten mummun ja papan pakkaseeni poimimat karpalot olivat annoksen viimeinen silaus.

Mitä te laittaisitte näin joulunaluasaikana oman jäätelönne joukkoon? Kaikkien tähän postaukseen 8. joulukuuta mennessä kommentoineiden kesken arvotaan Suomen Sokerin tuotepaketti, joka pitää sisällään muun muassa juuri jäätelöpuuhat mahdollistavan glukoosisiirapin. (Muistatahan jättää kommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi!)

Glugoosisiirapin avulla pystyy tekemään myös monenlaisia makeisia.  Mikäli jollain on vielä joululahjapulmia niin nehän voisi ratkaista tekemällä itse ison satsi makeisia, jotka sitten "paketoi" kauniiseen lasipurkkiin. Tavaralahjojen keksiminen on monesti vaikeaa, joten pois syötävät karkit olisivat hauska vaihtoehto!

Tarvitset:
2 ½ dl kuohukermaa
2 kananmunaa
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl murskattuja joulupipareita
karpaloita
kinuskikastiketta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa erillisessä kulhossa munat ja glukoosisiirappi. Yhdistä seokset, mausta vanilliinisokerilla ja lisää joukkoon murskatut joulupiparit. Sekoita tasaiseksi ja laita kulhossa pakkaseen jähmettymään. Sekoita jäätelöä pariin otteeseen noin vartin välein pakastuksen alussa. Omaan makuuni jäätelö oli jo sopivan jähmettynyttä, mutta vielä mukavan pehmeää noin tunnin pakastuksen kohdilla. Koristele annokset karpaloilla ja kinuskikastikkeella.



Yhteistyössä Blogirinki ja Suomen Sokeri.

19 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla! Itse laittaisin jäätelöön puolukoita, näin joulun alla. :)
    jatta.pietil@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Omatekoinen jäätelö on parasta, itellä tosin siitä on aina tullu oudon kovaa, vaikka jädekone löytyyki :o
    Joulujätskiin sopis ainakin omena-kaneli maku!
    elina.kaipainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Itselle tuli heti mieleen glögijäätelö, jossa vois olla piparkakkua muruina seassa.
    helmielinalind@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Omatekemä jäätelö on kyllä herkkua. Kaneli ja kardemumma kuuluvat jouluun, joten niistä voisi syntyä oiva joulujätski.
    henna.kauppila@netikka.fi

    VastaaPoista
  5. Mä tekisin varmaan jotain puolukka/pipari/kinuskijässäkkää! Ois ihanaa näin jouluna :)
    nauravanappi@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Piparkakkujäätelö maustettuna karpaloilla.
    mariah-79(a)suomi24.fi

    VastaaPoista
  7. Äää, miksei koskaan voi malttaa lukea ohjetta loppuun ennen kuin alottaa!? Menin tekemään tällä dansukkerin ohjeella (http://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/jalkiruuat/samettiset-jaateloherkut.aspx) kun en hätäpäissäni löytänyt enää blogiasi.

    Ja siihen tuli jotain hemmetin maitoa! Ja maito-kermahan ei todellakaan vaahtoa. Nyyh. Ei tullut samettista, eikä kuohkeaa. Tuli litkua :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Kömmähdykset keittiössä osaavat sitten harmittaa, kun yleensä raaka-aineita on varannut sen yhden satsin verran, eikä ilman kauppareissua voi aloittaa uutta erää. :/

      Poista
  8. Karpaloita ja kinuskikastiketta. Granaatomenan siemeniä ja granaattiomenasiirappia. Appelsiiinimarmeladia ja suklaakastiketta. Karamellisoituja omenalohkoja ja vaahterasiirappia.

    VastaaPoista
  9. Piparit olis kyllä kova juttu näin joulun alla!

    VastaaPoista
  10. Oi, täytyy joskus kokeilla! :)

    VastaaPoista
  11. Ihana tämä ohje! Ehdottomasti tuo pipari sopisi mielestäni parhaiten joulunajan jäätelöön, mutta jouluisista mausteistakin voisi jotain syntyä. Suklaa tietysti sopii aina kaikkiin vuodenaikoihin! :)
    paulakl@student.uef.fi

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Itse tehdyn jäätelöni maustan kuusenkerkkäuutteella ja murustan pähkinärouhetta päälle. Pienet vihreät kerkkähyytelötippaset herkistävät jälkkärijäätelön joulutunnelmaan.

    VastaaPoista
  14. Laittaisin puolukkaa ja pikkuisen kinuskia. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Piparijäätelö olisi varmasti ihanaa :) Kaikki suklaiset jäätelöt maistuvat myös.
    cherrycloud@luukku.com

    VastaaPoista
  16. Laittaisin puolukkaa ja kardemummaa.
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista