10. tammikuuta 2015

Avokadohummus


Hummus. Ensimmäisen kerran maistoin tuota kikhernetahnaa Israelissa lomareissulla. Eräänlaisen lattuskaisen ja rullatun lihatäytteisen leivän välissä se ei maistunut juuri miltään.

Hummus vaati siis uuden mahdollisuuden ja pientä twistiä - cayennepippuria ja avokadoa.

Kulhollinen hummusta on parhaimmillaan silloin, kun sen ympärille asettuu joukko ystäviä ja kaikkien kädet kaapivat leipäpaloihinsa yhtäaikaisesti hummusta. Naurattaa, eikä haittaa, vaikka välillä kaverusten kädet kulholla toisiinsa törmäisivätkin.

Tarvitset:
noin 200 g huuhdeltuja ja valutettuja tölkkikikherneitä
3 rkl oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
1 rkl tahinia
1-2 avokadoa
3 rkl limemehua
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
korianteria, oliiviöljyä ja cayennepippuria koristeluun

Kuori valkosipulinkynsi ja avokadot. Lisää kaikki hummusainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Tarkista maku.

Asettele valmis hummus laakeaan kulhoon ja koristele silputulla korianterilla, oliiviöljyllä ja ripauksella cayennepippuria.

Hummus sopii esimerkiksi leivän päälle tai tortillan täytteeksi.

2 kommenttia:

  1. Mitenkäs tämä nyt näin sattui, kun just kirjoittelin Jaelin seinälle Appelsiinia ja hunajaa blogiin muistojani Israelissa asumiseni ajoilta. Joskus vaan iskee tuo hummuksen himo ja sitä on sitten ihan pakko tehdä ja pyyhkiä pitaleivän palasilla suuhunsa kunnon kebabin kera. Parhaan hummukseni taisin syödä Jerusalemin vanhan kaupungin muurin Jaffa-portin viereltä ostamastani katukojusta, josta makuina nousivat hyvin esiin valkosipuli ja korianteri päällimmäisenä, muiden tuoksujen ja hälinän keskeltä, iltapäivän helteessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaisissa ruuissa on ehkä parasta juuri se, miten ne kuljettavat meitä makumuistoissa esimerkiksi tuollaisille ulkomaanmatkoille! :-)

      Poista