25. tammikuuta 2015

Banaaniletut

Banaanilettuja on tehty jo yhdessä jos toisessakin blogissa. Tiedättehän ne letut, joihin tarvitaan vaan kananmunia ja banaaneja? Minäkin olen tehnyt lettuja alkuperäiselle ohjeelle uskolliksena muutamaan otteeseen, mutta kertaakaan ne eivät ole onnistuneet. Banaani-munamössöstä on tullut repaleisia ja hädin tuskin koossa pysyviä lettuklönttejä.

Otin oman keittiön vapaudet käyttöön ja lisäsin joukkoon hieman jauhoja. Johan alkoi homma toimia! Mikäli minulla olisi ollut maustekaapissa vielä kardemummaa, olisin taatust ripauttanut joukkoon myös hiukan sitä. Lettukokeilut jatkukoon - nyt ollaan onneksi jo aika hyvässä jamassa!

Tarvitset: (noin 12 kpl)
2 banaania
2 kanamunaa
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl vanilliinisokeria

Surauta lettuainekset blenderissä taikinaksi. Paista pikkuletut rasvassa pannulla. Tarjoa marjojen ja hunajan kanssa.

8 kommenttia:

 1. Tämä ohje on pakko testata. Mutta niin on hyvä tuo fotokin, että pakko kysyä mikä objektiivi ja mitkä asetukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä maukkaita lettuja paljon tätä helpommalla saa! :-) Ruokakuvissa mulla on yleensä aina käytössä Canonin EF 50 mm F 1.8 II -objektiivi. Sen avulla saa kivasti taustaa "sumennettua". Mitä kuvakansion tiedoista kurkin, niin kuvausasetukset on ollu seuraavat: aukko f/2.5, valotusaika 1/60 sekuntia ja ISO 200.

   Poista
 2. Nam, nämä ovat kyllä herkkua. :) Itse teen ilman jauhoja, pysyvät kyllä hyvin kasassa niinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla sitten vaan paistajasta lettujen onnistuminen kiinni, mutta jospa tämä jauhoinen versio onnistuisi olemaan pomminvarma banaanilettujen ohje, joka onnistuu kaikilta. :-) Ovat kyllä hyviä!

   Poista
 3. Tärkeintä mielestäni on, että pannu ei ole liian kuuma. Silloin niistä tulee letun näköisiä, eivätkä hajoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa! Olen tainnut perinteisellä lettumeiningillä tosiaan toimia melko kuuman pannun kanssa, joten ehkä se on se ratkaiseva tekijä. Kiitti vinkistä! :-)

   Poista
 4. Olen myös onnistunut tekemään lettuja ilman jauhoja. Lisään banaanimuna sekoituksern vain vähän psylium -jauhetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan siis olla ainut, jolla letut tuottavat ongelmia. :'-D Mutta sain jo hyviä vinkkejä - huippua, että ruokabloggaaja ei pelkästää jaa omia vinkkejä ja ohjeitaan eteenpäin vaan homma toimii myös toisinpäin! :-)

   Poista