20. tammikuuta 2015

Butterchicken

Mausteinen ruoka on silloin kohdillaan, kun ruokailun aikana pitää muutaman kerran niistää nenää ja aterioinnin päätteeksi huulilla tanssii vieno chilin polte. Ei tee edes mieli syödä purkkaa, sillä makuelämyksestä haluaa nauttia mahdollisimman pitkään.

Sitähän sanotaan, että tulisiin makuihin tottuu vähitellen. Itsekin olen huomannut, että tujautan chiliä yhä herkemmin valmistamiini ruokiin. Omassa keittiössä tietää juuri tarkalleen chilihyppysellisen, joka on ruokaan päätynyt, joten annoksen voi pistellä suhteellisen surutta poskeensa. Viimeksi pari viikkoa sitten kuitenkin ravintolassa jänistin chiliburgerin tilaamisessa, sillä tarjoilija varoitti, että yhdellä liekillä merkitty annos olisi todella tulinen.

Butter chickeniin voi kotioloissa laittaa mausteita juuri oman makunsa mukaan, ettei ruokapöydässä tarvitse turhaan puskea hikikarpaloita otsalle! :-)

Tarvitset:
voita
noin 500 g broilerin rintafileitä
sipulin
3 valkosipulinkynttä
3 tl garam masalaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl jauhettua kuminaa
chilijauhetta tai -lastuja maun mukaan
500 g paseerattua tomaattikastiketta
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa broilerin rintafileistä ronskeja kuutiopalasia. Ruskista palaset pannulla voissa lähes kypsiksi ja siirrä ne lautaselle odottamaan hetkeksi.

Pilko sipuli silpuksi ja kuullota sitä pannulla voissa. Lisää joukkoon pilkotut valkosipulinkynnet, garam masala, inkivääri, chili ja kumina. Sekoittele hetki ennen tomaattikastikkeen lisäämistä. Anna tomaattikastikkeen poreilla pannulla miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon kerma, ja kun seos kiehahtaa uudelleen lisää joukkoon myös kananpalaset ja anna kypsyä mideolla lämmöllä noin kymmenisen minuuttia. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn riisin ja naanleivän kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tää resepti menee niin ensi viikolla testiin! Ite oon ihan chilin/tulisen ruuan faneja. Chiliä menee melkein kaikkiin ruokiin :D

    xoxo,Anna

    melkeinmasterchef.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Polte huulilla ruokailun jälkeen vaan on niin parasta! :-)

      Hei sun blogilla on ihan paras nimi - pakko mennä kurkkaamaan!

      Poista
  2. Oletko naan-leivän tehnyt itse? Olisiko siihen ohjetta myös? :) Näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan killeriä naan-leivän ohjetta en vielä omista. Butterchickenin kaveriksi tein kuvassakin näkyviä eräänlaisia pannuleipiä naan-leivän asiaa ajamaan. :)

      Poista