4. tammikuuta 2015

Tervehdys lehtikaali!

 
Ja samalla myös ihkauusi vuosi 2015!

Kuukauden blogiloma on nyt ohi. Jouluna viihdyin sukulaisten ruokapöydissä niin tiiviisti, että itse ei juuri tarvinnut kokata. Tänään kuitenkin luin Twitteristä, että vuoden vaihteen jälkeinen ensimmäinen sunnuntai on vilkkain nettideittailupäivä.

JOTEN, jos toisilla on aikaa etsiä sitä oikeaa nettimaailmasta, pitää minulla olla aikaa bloggailuun ja kokkailuun. (Naisen logiikkaa?)

Olen jo aikaisemmin surautellut smoothieita ahkerasti iltapalaksi, mutta nyt olen siirtänyt tuota tapaa aamuun. Siinä samassa olen tutustuttanut itseäni lehtikaaliin, josta on kohistu ainakin blogimaailmassa jo jonkin aikaa. Parhaiten lehtikaali sopii minusta mustikkaisiin smoothieihin, mutta pieninä erinä se maistuu muissakin smoothieissa.

Tänä aamuna surautin ensinälkään tuoretta ananasta, puolikkaan banaanin, kiivin, lehtikaalia, maitorahkaa ja tyrnijauhetta sisältävän smoothien.

Lehtikaalia kuvaillaan muun muassa seuraavasti: Paljon rautaa ja C-vitamiinia sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja, minkä vuoksi se on esimerkiksi kasvissyöjien suosiossa. Wikipedia tietää kertoa, että lehtikaalin energiasisällöstä 39 prosenttia tulee proteiineista, kun sama luku keräkaalin kohdalla on vain 20.

Muistakaahan muuten, vuoden ensimmäinen sunnuntai on nettideittailun lisäksi otollista aikaa juuri sen reseptin kokeilemiseen, mikä on odotellut sopivaa hetkeä keittokirjan hiirenkorvalle taitellulla sivulla tai koneelle tallennetulla välilehdellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti