6. tammikuuta 2015

Tumma raakasuklaakakku

Vuosi vaihtui ja varmasti aika moni teki mielessään terveellisyyteen ja ruokavalioon liittyviä lupauksia. Se vain on harmi, ettei makeanhimoa voi tosta noin vaan napsauttaa pois päältä.

Mikäli herkkuja ei aivan totaalisesti pysty vastustamaan, kannattaa silloin tällöin panostaa terveellisempiin hyväpaloihin. Raakakakkupalasen syötyään on taatusti parempi olo ja tyytyväisempi mieli kuin jos olisi pistellyt poskeensa kokonaisen irtokarkkipussin.

Vaikka raakakakkuja onkin blogimaailmassa vilahdellut jo jos jonkinmoista versioita, läheskään kaikki eivät vielä ole ensimmäistä raakakakkupalastaan päässeet maistamaan, joten kyseinen kakku on myös hauska vierastarjottava tai herkku työpaikan kahvihetkeen, sillä sen ympärillä riittää keskustelua!

+ Tällä kertaa raakakakkupohjani osui nappiin - tästä on vaikea pistää paremmaksi!

Pohja:
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl ruskeita manteleita
3 rkl raakakaakaojauhetta
noin 1 ½ dl pehmeitä taateleita
2 rkl hunajaa
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
ripaus suolaa
vadelmia ja karpaloita (pohjan päälle aseteltuna)

Hienonna pohjan ainekset tehosekoittimessa murumaiseksi taikinaksi. Sulata kookosöly ja sekoita se pohjamassan joukkoon. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Levitä pohjan päälle myös vadelmia ja karpaloita. Asettele muutama marja erityisesti pohjan reunamille, jolloin ne kuultavat nätisti kakun kyljistä, kun irtopohjavuoan reunat irrotetaan.

Näyttävimmän kakun saat, kun teet sen halkaisijaltaan 20-senttiseen irtopohjavuokaan, mutta esim. 24-senttinen ajaa myös asiansa!

Täyte:
1 avokado
1 ½ banaania
6 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl hunajaa
ripaus suolaa
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

Surauta kaikki täyteainekset blenderissä tasaiseksi massaksi ja sekoita huolella joukkoon myös sulattamasi kookosöljy. Kaada täyte pohjan ja marjojen päälle. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään. Jääkaapissa kakku jää hivenen pehmoiseksi, mutta se kuitenkin pysyy hyvin koossa.

On makuasia, haluaako ennen tarjoilua pitää kakkua 15-30 minuuttia pakkasessa kakkumassan jähmettämiseksi. Koristele jähmettynyt kakku vadelmilla ja karpaloilla.

4 kommenttia:

  1. Kovin on herkullisen näköinen!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varmasti kyllä lähtee makeannälkä. :) Puolet kakusta syötiin jo pimeään aikaan, joten seuraavalle päivälle jäi kuvattavaksi tuollainen veikeä kakun palanen!

      Poista
  2. Tänään tein ensimmäistä kertaa raakasuklaakakkua, tätä ohjetta käytin ja ei että olikin hyvää!! :) Jopa mieheni söi vaikka hänen makuunsa oli, no, ehkä liian "vahva". Mutta meillä nämä maku mieltymykset menee myös normi suklaan kohdalla niin ettei hän pidä kovin tummasta suklaasta. Varmasti tulen tekemään tätä uudestaankin, kiitos että jaoit ohjeen tähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, että ensimmäinen raakasuklaakakkukokeilu oli onnistunut! :-) Onhan tämä tavallaan aika tuhti "suklaakakku", mutta marjat tuovat sopivasti vastapainoksi vähän kirpeyttä.

      Poista