22. maaliskuuta 2015

Raikkaan raaka kakku

Kun sunnuntaina lusikoi jo neljättä kakkupalaa, voisi joku tuntea siitä pientä syyllisyyttä. Pian on jo kesä ja bikinikausi käsillä. Minä jätin moiset morkkikset väliin, sillä kyseessä oli raakakakku, joka kätki sisäänsä muun muassa manteleita, taateleita, banaania, avokadoa, kiiviä ja limeä.

Kovin makea kakku ei aamupalapöytään sopisikaan, mutta tällainen raikkaan vihreä kakku rouhealla pohjalla käy santsiannoksineen päivän ensimmäisestä ruuasta vallan mainiosti.

Minusta on ihanaa, kun kakun koristelusta pystyy jo arvaamaan, mitä kakku pitää sisällään. Tällä kertaa käytin koristelussa pirteän vihreitä limelohkoja sekä kiiviä.

Iltapalaksi jäi vielä muutama kakkusiivu, mutta ei tämä herkku päivää kauemmin kestä syömättä - se on varma!

Pohja: (ohje halkaisijaltaan 20-senttiseen irtopohjavuokaan)
2½ dl ruskeita manteleita
3 rkl raakakaakaojauhetta
noin 1 ½ dl pehmeitä taateleita
2 rkl hunajaa
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
ripaus suolaa
Sulata kookosöljy ja sekoita kaikki pohjan ainekset blenderissä. Tasoita pohjamassa leivinpaperilla vuoraamasi irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
2 banaania
2 avokadoa
kiivi
lime
1 rkl hunajaa
muutama rouhaisu vaniljamyllystä
½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä
(kiivi ja lime koristeluun)
Kuori banaanit, avokadot ja kiivi. Purista blenderiin hedelmien sekaan yhden limen mehu. Rouhi joukkoon vaniljaa, mausta hunajalla ja lisää joukkoon sulatettu kookosöljyä. Aja blenderillä tasaiseksi massaksi ja tasoita pohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna kakun jähmettyä pakastimessa noin puolitoista tuntia. Koristele kiivi- ja limelohkoilla.

4 kommenttia:

  1. Voiko tuon pohjaan tulevan raakakaakaojauheen sijaan käyttää carob-jauhetta? Kaapissa ois sitä pussillinen pyörimässä enkä ole oikein osannut käyttää sitä mihinkään...
    -vilkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole carob-jauheesta koskaan kuullutkaan, mutta verkossa sanotaan, että "sitä käytetään suklaan tai kaakon korvikkeena sekä sakeuttamis- ja stabilointiaineena", joten kaippa se voisi löytää paikkansa raakakausta. Varmaksi en osaa sanoa!

      Poista
  2. Namm, tätä pitää varmaan testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! Seuraavaksi mulla on haaveissa toteuttaa keltainen raakakakku. :-)

      Poista