18. maaliskuuta 2015

Vuohenjuusto-broilerrulla

Kaupan broilerhyllyltä tulee napattua monesti niitä marinoituja broilersuikaleita. Helppoa ja nopeaa, mutta pidemmän päälle tylsää. Varsinkin, kun pienellä lisäpanostuksella broileriin saa aivan erilaisia makuja ja hieman paremmalla asettelulla pystyy loihtimaan annoksen, jonka tarjoaa mielellään vaikka vähän fiinimmässä sunnuntaipöydässä.

Pekonilla on tässä annoksessa kaksikin roolia, sillä se pitää broilerin perhosfileen täytteineen hyvin kasassa ja let's face it - mihin annokseen pekoni ei toisi omaa maukasta vivahdettaan?

Olen aikaisemminkin yrittänyt tehdä vähän vastaavia rullia, mutta rintafileen auki viiltäminen ei ole aina mennyt täysin putkeen. Jyväbroilerin perhosfileeleikkeissä tämä kimurantti työvaihe on tehty kotikokin puolesta, jolloin kokkauksessa voi siirtyä suoraan leikkeen täyttämisvaiheeseen - kätevää! Tästä esivalmisteluvaiheesta juontaa myös perhosfileiden nimi, sillä file muistuttaa leikkuulaudalle auki aseteltuna siipensä avannutta perhosta!

Tarvitset: (4 annosta)
2 pkt Jyväbroiler perhosfileeleikkeitä
1 pkt pekonisiivuja
180 g vuohenjuustoa
noin 80 g pinaattia
mustapippuria

Aseta leikkuulaudalle vierekkäin 1-2 pekonisiivua ja asettele sen päälle perhosfileeleike. Leikkaa vuohenjuustopötkylästä kaksi lohkoa ja asettele ne perhosfileeleikkeen päälle. Laita vuohenjuuston päälle pinaattia ja muutama rouhaisu mustapippurimyllystä. Tee leikkeistä rullia kietomalla pekonisiivut leikkeiden ympärille.

Paita pannulla öljyssä broilerrullia sen verran, että pekoni niiden pinnalta saa väriä ja pysyy paremmin kiinni rullan pinnassa. Paista rullia 180-asteisessa uunissa vielä 8-10 minuuttia, jotta kana kypsyy.

Tarjoa esimerkiksi valkosipulikermaperunoiden ja salaatin kanssa.

Lisää sunnuntaipöytään sopivia juhlavampia broilerohjeita löytyy täältä!

Yhteistyössä Blogirinki ja Jyväbroiler.

4 kommenttia:

 1. Nam! Näyttääpä herkulliselle :)
  Itsekin olen joskus kokeillut vastaavia ja hammastikuilla taiteillut rulliani kiinni. Täytteet sainkin sitten kaapia vuoan pohjalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vähän taitelua, että täytteet saa pysymään rullan sisällä! Näissä fileeleikkeissä oli kuitenkin kunnon viillot, eli tilaa täytteille ja pekoniin kiepsauttamalla rullasta saa melko tiiviin. :)

   Poista
 2. Nam! Näyttää tosi hyvältä! :) Pystyisitkö suositella jotain toistakin juustoa tohon ton vuohenjuuston tilalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mozzarella ja basilika vois olla myös kokeilemisen arvoinen yhdistelmä. Miltäköhän mahtaisi maistua broilerrulla, jonka välissä on sinihomejuustoa ja silputtua päärynää? :-)

   Poista