26. huhtikuuta 2015

Banaaninmakea chiapudding

Väitän kehittäneeni uuden mämmin.

Kaurajuoman ja blendatun banaanimössön joukossa turvotetut chia-siemenet näyttävät mahdottoman tylsiltä. Tai no, suoraan sanottuna rumilta. En kuitenkaan antanut ulkonäön lannistaa, sillä maistamani koelusikallinen suli suuhun. Eihän mämmikään mitään silmäruokaa ole, mutta kun kylkiäiseksi lorauttaa hiukan kermaa niin johan alkaa maistua!

Tämä chiapudding kaipaa kylkeensä kyllä väriä, mutta makua siinä on jo omasta takaa. Makea banaani ja mieto kauramaito sekä vaniljavivahde luovat siementen ympärille lempeän makean makumaailman.

 itä rumempi ulkonäkö sitä parempi maku -linja piti tällä kertaa kutinsa. Kuka uskaltaa kokeilla ohjetta?

Tarvitset: (noin 4 annosta)
2,5 dl kaurajuomaa
banaanin
2 rkl hunajaa
½ tl vaniljaruohetta myllystä (tai ½ tl vanilliinisokeria)
4 rkl chia-siemeniä

mustikoita
vadelmia
mulperimarjoja
appelsiinilohkoja

Sekoita blenderissä kaurajuoma, banaani, hunaja ja vaniljarouhe. Sekoita nesteen joukkoon lusikalla chia-siemenet ja anna niiden turvota yön yli. Kokoa vanukkaasta neljä annosta ja koristele ne marjoilla ja hedelmillä.

Tämä viikonloppu on pitänyt sisällään kaiken kaikkiaan huikeita aamiaisia. Tarjolle olen loihtinut niin perunarieskaa, puuroa, shaksukaa kuin munakastakin. Ruokatunnelmista (ja vähän muustakin arjesta sekä kauniista kotikaupungistani Raumasta) pysyy kärryillä nappaamalla Instagramissa seurantaan tilini @mayajamm.

Seurailemisiin!
Kuva, jonka Maija Männistö (@mayajamm) julkaisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti