21. huhtikuuta 2015

Punaviinimarinoidut hedelmät

Olen helppojen jälkiruokien kannattaja henkeen ja vereen. Joko hieman aikaa vievämpi jälkkäri pitää voida tehdä hyvissä ajoin lähes valmiiksi ennen illan ruokailuhetkeä tai sitten sen pitää syntyä käden käänteessä pääruaan nauttimisen jälkeen.

Leivoksia syön toki mielelläni, mutta itse en ole synnynnäinen jauhopeukalo niiden valmistuksessa.

Tämän alustuksen jälkeen voin kertoa, että suosikkejani ovat esimerkiksi pannulla nopeasti käytettävät hedelmät ja vaniljajäätelö niiden kylkeen - ei voi mennä pieleen. Aikaisemmin olen karamellisoinut muun muassa nektariineja voissa ja kookospalmusokerissa pannulla, mutta taannoin tulin kokeilleeksi marinoida hedelmiä punaviinissä.

Neljän ihmisen annokset todettiin oikein passeliksi kahdelle hengelle - pääsi oikein santsaamaan. :-)

Tarvitset: (noin neljä annosta)

2-3 omenaa
1-2 päärynää
½ dl punaviiniä
1½ rkl sokeria
muutaman rouhaisun vaniljamyllystä (tai 1 tl vanilliinisokeria)

jäätelöä
kanelia

Kuori ja pilko hedelmät. Sekoita ne kulhossa muiden ainesten kanssa ja anna makujen tekeytyä noin tunnin verran jääkaapissa. Sekoittele hedelmiä muutaman kerran jääkaapissa olon aikana. Kuumenna hedelmät pannulla ennen tarjoamista 5-10 minuutin ajan, jotta ne hieman pehmenevät. Tarjoa lämpiminä vaniljajäätelön kanssa. Annosten päälle kannattaa ripotella hieman kanelia. Voilá!

Alkuperäinen ohje: Pastanjauhantaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti