7. huhtikuuta 2015

Uunivalkosipuli

Kun pienempänä minä tai veljeni sairastimme flunssaa, teipattiin meille ennen nukkumaanmenoa ohueen nenäliinaan kääritty valkosipulinkynnen viipale korvan taakse. Kertaalleen näin vanhempanakin olen kyseistä kikkaa kokeillut ja lieneekö teho ollut juuri valkosipulissa vai muissa tropeissa, flunssa lähti kukistumaan ja orastava lukkoisuus korvista kaikkosi.

Parhaimmillaan valkosipuli on kuitenkin lautasella makunystyröitä hieromassa. Vaihteen vuoksi esimerkiksi pannulla paistetun valkosipulin sijaan kannattaa kokeilla sipulin makujen lempeyttämistä uunissa oliiviöljy- ja hunajakylvyssä. Ne vievät suurimman terän valkosipulin mausta pois, ja siksipä kynsiä voikin syödä illallisella useamman.

Toki tällöinkin on suotavaa, että myös muut illallaisseuralaiset tai se oma kulta maistaa myös kynsiä, mikäli jälkiruuaksi on luvassa pusuttelua... :-)

Tarvitset:
kokonaisen valkosipuliryppään
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
ripauksen suolaa

Leikkaa valkosipulinkynsiryppäästä hattu pois. Asettele rypäs esimerkiksi uunijuuresten kanssa samaan astiaan. Kaada kynsien päälle oliiviöljyä, hunajaa ja mausta suolalla. Anna kynsien pehmentyä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai niin kauan, että kynnet ovat saaneet hieman tummaa väriä. Älä kuitenkaan polta kynsiä! Tarjoa liharuuan yhtenä lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti