5. toukokuuta 2015

Grillikauden ennakko - THE ribsit

Asun kerrostalossa, joten grillipuuhat voi unohtaa, ellen matkaa kotikonnuille äiteen mökille. Grillaamisessa on aivan oma fiiliksensä ja savun makunsa, joita ei voi jäljitellä uunin grillivastuksella. Väitän, että tämä on kuitenkin lähestulkoon paras fuskuversio grillaamista jäljittelevästä lopputuloksesta - THE ribsit.

Aluksi ribsejä keitetään hyvä tovi, jotta ne olisivat valmistuessaan mahdollisimman meheviä ja liha irtoisi luusta leikiten. Käsittääkseni ribsien valmistamisessa on pariakin koulukuntaa. Toiset eivät voi käsittää ribsien keittämistä, mutta itse olen valmistustapaan tykästynyt ja vannon vielä pidemmän keittelyn nimeen esimerkiksi pulled porkin valmistuksessa.

Grillausfiilistä näihin ribseihin haetaan vielä nopealla uunikierroksella grillivastuksen alla. Ja kaikki, minkä päälle valuttaa tätä tulisenmakeaa kastiketta, on oltava hyvää.

Tervemenoa grillikauden ennakkoon tällä ohjeella, joka hieman tuulisena ja viluloisena päivänä valmistuu vielä näin keväällä mukavasti sisätiloissa! :-)

Tarvitset: (kahdelle pääruuaksi salaatin oheen)
rivi ribsejä
3 rkl soijaa
½ lime
2 rkl fariinisokeria

öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl savupaprikajauhetta
noin 3 dl paseerattua tomaattia
2 rkl fariinisokeria
lime
2 rkl soijaa
1 tl shiracha-kastiketta (tai maun mukaan)
½ tl mustapippuria

Pilko ribsirivi muutamaksi pienemmäksi palaksi ja keitä ribsejä kattilassa noin kolmisen varttia. Sekoita soija, limemehu ja fariinisokeri kastikkeeksi ja valele kattilasta pois ottamasi ribsit sillä. Paista marinoituja ribsejä uunissa grillivastuksen alla 200 asteessa vielä 10-15 minuuttia.

Silppua valkosipulinkynnet aivan pieneksi silpuksi ja kuullota niitä pieni hetki öljyssä pannulla. Lisää joukkoon savupaprikajauhe ja nauti tuoksusta. Lisää joukkoon paseerattu tomaattikastike, fariinisokeri, limen mehu, soijakastike, chilikastike ja mustapippuri. Anna kastikkeen kuplia miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja kun soosi on balanssissa, valele uunista otetut ribsit kastikkeella.

Näiden syömisen jälkeen kastiketta kuuluu olla kasvoilla poskia ja nenänpäätä myöten!
 

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä muuten ihan törkeän hyviltä! Kunhan täältä sängyn pohjalta tokenen (ja kurkku paranee sen verran, että pystyy jotain tulista ilman itkemistä syömään) niin täytyy ehdottomasti testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Kiitos! Ja pikaista paranemista! Pieni potku nujertaa mukavasti flunssaa, mutta jos tulista kastiketta osuu kipeään kurkkuun, ei se tosiaan värisytä ruokailijaa silloin ihan oikealla tavalla. :-)

      Poista