27. toukokuuta 2015

I have a new baby - mehulinko!

Meidän perheeseen on tullut uusi vauva.
Se on ollut meillä nyt viikon verran, ja olen unohtanut ruokkia sitä vain kahtena päivänä.
Äitimateriaalia, etten sanois!

Onhan tuo vauvakin aika ihana - Philips HR1855.Mehulinkoja tulee vastaan nyt joka puolella. Kavereilla on linkoja ja bloggaajien uusi harrastusvillitys tuntuu olevan tuoremehujen surauttaminen. Kun lähikaupassa mehulingon hinta oli tiputettu reippaasti alle sataseen, päätin minäkin liittyä linkoajien lahkoon.

Monella, kuten myös minulla, oli ennalta pieni pelko sen suhteen, miten usein mehulinkoa viitsii käyttää. Kahden litran mehukannun täyttääkseen pitää liata yhteensä viisi erillistä osaa, pestä ne ja roskiskin täyttyy nopeasti linkoon kertyvästä hedelmämoskasta.

Ainakin toistaiseksi pelko on ollut turhaa. Kahden päivän mehutauko johtui vierailusta naapurikuntaan ystävän häitä juhlimaan. Muutoin minut on löytänyt pilkkomasta appelsiineja hullun lailla - kaupan mehut ovat saaneet nyt jäädä hyllylle.

Mainittakoon kuitenkin myös, että mehun tekeminen vaatii melko runsaasti raaka-aineita. Kaksi litraa valmista mehua vaatii syntyäkseen esimerkiksi seitsemän appelsiinia, kaksi kiiviä ja pienen palan inkivääriä. Tai kokonaisen ananaksen ja kaksi appelsiinia. Tai viisi appelsiinia, kaksi porkkanaa ja palasen inkivääriä.

Jos toiset harrastavat eukonkantoa, harrastan minä tällä hetkellä hedelmien roudaamista kaupasta kotiin. :-)Mehujen pääraaka-aineeksi olen ehtinyt jo vakiinnuttaa appelsiinin. Joukkoon on päätynyt myös ananasta, omenaa, kiiviä, porkkanaa ja inkivääriä. Vihreät mehut ovat seuraavaksi kokeilulistalla - onneksi on kokeneita linkoajia kaveripiirissä, joten voi pirauttaa heille mehustusinpiraatiota ja -vinkkejä kysyäkseen.

Sen lisäksi, että mehulinko on vienyt tämän kotikokin mennessään, ilmoittauduin tänään myös raakakakkukurssille! Ja jottei aivan liian terveellinen vaikutelma pääsisi syntymään, niin paljastettakoon, että söin juuri äsken kulhollisen Oreo-jäätelöä. Ja santsasin kans!

idkuva
Ottaisin myös mielellään vastaan ideoita siitä, miten mehustamisesta syntynyttä hedelmämössöä voisi hyödyntää! Ananaksesta syntyi samettisen pehmeää mössöä, joten täällä päässä sitä saattaa tulevaisuudessa päätyä kotitekoisen jäätelön massaan.

Mehustelemisiin!

6 kommenttia:

 1. KIITOS vinkistä!
  Mä oon vähän odotellut koska olisi kurssia tarjolla, mutta meinasi nyt mennä ihan ohi!
  Toivottavasti mahduin vielä mukaan! :)

  Mun mies osti viime kesänä mehulingon ja tehtiin oman puun omenoista mehua, hyvää tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kyselin kurssista Lumon Facebook-sivulla ja seuraavana päivänä vastattiin, että nyt ois kurssia tarjolla! Mahtavaa päästä oppimaan raakakakkujen saloja. Nähdään siellä! :-)

   Poista
 2. Chiasiemenistä ja mössöistä "hilloa" :-)

  VastaaPoista
 3. Mehulingolla tulee kyllä hyvää mehua :) Suosittelen lämpimästi laittamaan yhden tai pari punajuurta joukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, pystyn jo kuvittelemaan mielessäni, miten upean väristä mehua punajuuresta tulisi! Hedelmistä on ollut helppo aloittaa mehustaminen, mutta pikkuhiljaa olisi mukava kokeilla enemmän juureksia. :-)

   Poista