16. toukokuuta 2015

Suvi Päi ihanassa Vanhassa Raumassa

Oloni on tällä hetkellä erittäin raukea. Poskipäät hieman punertavat kevätauringon säteistä ja muutama nautittu Vakka-Suomen panimon siideri on saanut aivot naksahtamaan rentoon asentoon.

Rakastunut Raumaan -kauppiaat järjestivät tänään joukolle bloggaajia ihanan kesäisen tapahtumapäivän Vanhassa Raumassa. Päivä alkoi Café Salin maukkaalla brunssilla ja jatkui oppaan johdolla tehdyllä kierroksella Vanhan Rauman mukulakivikaduilla puutalojen lomassa sekä torilla järjestetyssä Suvi Päi - Pienet panimot & Suuret oluet -tapahtumassa.Bloggaajista menossa mukana olivat esimerkiksi My exploration -blogin Emma, jonka naapurissa meikäläinen on muuten varhaislapsuutensa viettänyt. :-) Raumaa aistivat myös Meanwhile in Longfield, Mutsis on, Oi mutsi mutsi, Mamma rimpuilee ja Jotain tekemistä.

Rauma-kierroksella sivuttiin tietysti pitsiä, rauman giält ja Vanhan Rauman historiaa. Mielenkiintoisin päivän aikana oppimani asia oli "entisaikojen Tinder". Talon emännät pruukkasivat taannoin Vanhassa Raumassa kääntää ikkunalaudalla olevat koirapatsaat katsomaan ulospäin, kun talon mies ei ollut kotona. Kun koirapatsaiden katseet oli suunnattu sisälle, tiesivät muut, että mies oli kotosalla.

Patsaita näkyi Vanhassa Raumassa melko runsaasti edelleen, ja valtaosa koirien silmistä tapitti ulospäin!


Vanha Rauma -kierroksen jälkeen sukelsimme joukolla Suvi Päi -tapahtuman sekaan ja pääsimme street food -hengessä maistelemaan paikallisten ravintoloiden valmistamia annoksia. Kaikki annokset oli hinnoiteltu viiden euron arvoisiksi ja niiden kuittaaminen tapahtui erilliseltä pisteeltä hankittujen polettien kanssa.Laadusta ja perinteistä ei tapahtumassa tingitty. Torille oli tuotu oikein kunnon pizzauuni rapeiden pohjien aikaansaamiseksi ja tarjolla oli myös Rauman perinneruokaa lapskoussia. Valkosuklaata, mansikoita ja muita herkkuja unohtamatta! Harmi vaan, että runsas brunssi vei tässä vaiheessa vielä tilaa vatsasta, enkä jaksanut syödä kuin yhden annoksen...
Kaiken kaikkiaan päivä oli mahdottoman mukava. Oikein sydäntä lämmitti, miten meistä bloggaajista pidettiin päivän aikana huolta. Jos pääosa bloggaajatapahtumista järjestetään Helsingissä, niin tämä päivä näytti, että osataan sitä meillä täällä Raumallakin! 

Kotikaupungin katuja muiden bloggaajien kanssa askeltaessa sai olla Raumasta ylpeä - niin kauniina se keväisessä auringonpaisteessa ja paikoitellen hiukan viileässä tuulenvireessä näyttäytyi. Tämä postaus on helppo päättää hihkaisuun: Olen rakastunut Raumaan! Tuu säkin kesällä aistimaan raumalaista elämänmenoa!


7 kommenttia:

 1. Oli kyllä todella upea päivä! :) Raumalle on palattava vielä uudestaan, viimeistään talvella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella joulutorin aika on oiva vierailulle. Viime kesänä yhdelle kojulle myönnettiin jopa anniskeluoikeudet ja pääsimme hörppimään kunnon glögiä lämmikkeeksi! ;-)

   Poista
 2. Oli kyllä ihana päivä!
  Mä en ikinä kyllästy Vanhaan Raumaan vaikka paikallinen olenkin. Opastettu kierros oli tosi hyvä ja mielenkiintoinen! Pitää kesän aikana koluta lasten kanssa turistikohteita ja museoita läpi ja käydä enemmän Vanhassa Raumassa fiilistelemässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oppi paikallinenkin jotain uutta - se on merkki asiansa osaavasta oppaasta! Ja oli hei kiva taas nähdä! :-)

   Poista
 3. Kappas, taas tuli opittua uutta. Hehe, pitäiskö alkaa itsekin käyttämään tuota koirapatsas-taktiikkaa? :) Entisaikojen Tinder, indeed. Tosin meidän ikkunan ohi ei taida kävellä muut kuin naapurit ja omat kissat. Se siit sit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opin myös, että raatihuoneen seinässä suoraan oven päällä oleva ikkuna on valeikkuna! Vaikka näyttää ulospäin täysin pätevältä lasilta, mutta sisällä siinä kohtaa on umpiseinä. :-)

   Poista
  2. Sen luinkin jo Meanwhile in Longfield -blogista, mutta en tiennyt totakaan ennen. Mua on jo jonkin aikaa mietityttänyt, että pitäisi varmaan osallistua sellaselle rooliopaskierrokselle, vois olla aika hauska kokemus! :) Taidan turisteilla kotikaupungissa oikein kunnolla tänä kesänä!

   Poista