24. elokuuta 2015

Vihersmoothie

Aika ajoin päätän, että nyt on korkea aika alkaa syödä enemmän salaattia. Sitten ostan lähikaupasta yhden salaattiruukun lisukkeineen ja valmistan yhden satsin vihreää lautasen väripalettia ilostuttamaan. Aivan liian usein kuitenkin käy niin, että loput salaattiruukusta unohtuu jääkaapin perukoille nahjuuntumaan, kun suurin salaatti-innostus laantuu.

Minä en yksinkertaisesti ole hyvä syömään salaattia lämpimän ruuan ohessa. Tiedostan kuitenkin vihreän tärkeyden ruokavaliossa, joten olen yrittänyt kehittää salaatille muita tarjoilutapoja. Vähän kuin pieniä lapsiakin huijataan syömään vaikka porkkanaa pieneksi pilkottuna jauhelihakastikkeen joukkoon, huijaan itse itseäni aina silloin tällöin blendaamalla salaatinlehtiä vihersmoothien joukkoon.

Kuluva viikko on erityisen osuva aloittaa salaatilla ryhditetyllä smoothiella, sillä tällä viikolla vietetään salaattiviikkoa. Monen pihakasvimaat ovat nyt vehreimmillään, joten mikä sen parempaa kuin käydä nappaamassa omalta kasvimaalta muutama salaatinlehti smoothien joukkoon.

Eikä sovi unohtaa yrttejä! Tämän smoothien joukkoon kannattaa heittää pieni kourallinen esimerkiksi persiljaa, joka sisältää C-vitamiinia ja karoteenia. Oma suosikkiyrttini on ehdottomasti ruohosipuli, mutta sitä en ensimmäiseksi heittäisi smoothien joukkoon. Kokeilemisen arvoisia smoothiepuuhissa sen sijaan ovat esimerkiksi juuri persilja, minttu ja sitruunamelissa.


Vihreä tekee itselle hyvää sisäisesti, ja kun salaatti- tai yrttiruukun kyljessä näkyy Sirkkalehtimerkki, tietää ostospäätöksiä tehdessään tekevänsä hyvää myös suomalaisille tuottajille - merkki nimittäin takaa ainoana leimana sen, että kyseinen tuote on sataprosenttisesti Suomessa viljelty.

Lisää tietoa ja inspiraatiota voi ammentaa puhtaasti kotimainen -sivustolta. Kotimaisten vihannesten tarjonta on nyt parhaimmillaan, joten jos se kotipuutarha pullistelee sadosta, käy kurkkaamassa uusia ideoita!

Tarvitset: (1 annos)

noin 10 cm palan kurkkua
3 salaatinlehteä
½ avokadon
muutaman persiljanoksan
½ dl vettä
(limemehua tai kiivi)

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta smoothieksi. Kurkussa on jo itsessään paljon vettä, mutta jos haluat smoothiesta notkeampaa, lorauta joukkoon pieni tilkka vettä. Smoothien makua voi piristää puristamalla halutessaan joukkoon limen mehua tai surauttamalla sekaan yhden kiivin.) Tarjoa heti.

Yhteistyössä Blogirinki ja Kauppapuutarhaliitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti