28. lokakuuta 2015

Mausteiset koivet ja coleslaw


Se tunne, kun on juuri nielaissut viimeisen makeantulisen suupalan. Sitä vaan istuu ruokapöydässä tahmaiset sormet pystyssä ja samaa tahmaa tuntee myös suupielillään. Vaikka seuraava etappi tässä vaiheessa ruokailua on eittämättä käsi- ja naamapesu, vatsa on äärimmäisen tyytyväinen juuri nautiskelemiinsa makuihin.

Välillä sitä vaan janoaa päästä kunnolla ruokaan kiinni. Juuri tähän mielitekoon tahmaiset kanankoivet sopivat mitä parhaiten.

Vielä näin syksylläkin saa omaan keittiöönsä huijattua grillifiilistä, kun miltei valmiit koivet vielä glaseeraa ja lykkää takaisin uuniin tekeytymään entistä herkullisimmiksi.


Mausteinen kana kaipaa kylkeensä jotain raikasta. Sinapilla ryhditetty coleslaw ei ole ollenkaan pliisu, mutta kuitenkin himpun verran kanaa miedompi suupala. Kun perinteisen vaalean kaalin korvaa punakaalilla, saa kattaukseen uutta väriä.

Mausteiset koivet ja reisipalat:
1 pkt Jyväbroiler naturelli koipi- ja reisipaloja
1 rkl fariinisokeria
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl sinappia
1 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl cayennepippuria
1/2 tl suolaa
1/2 dl BBQ-glaseerauskastiketta

Säästä BBQ-kastike glaseerausta varten, mutta sekoita kaikki muut ainekset keskenään ja levitä tahna koipi- ja reispalojen pinnalle. Asettele broilerit uuninkestävän vuuan pohjalle ja paista niitä 180 asteessa 35 minuuttia.

Ota kanat uunista, käännä uunin tehot grillivastukseksi, nosta lämpö 200 asteeseen ja valele koipien pintaan glaseerauskatiketta. Paista kanoja uunissa vielä 5-10 minuuttia. Jotta koipipaloista saa hieman siistimpää syömistä, voi niiden päähän kiepsaista pienet palat foliota.

Coleslaw:
150 g punakaalia
3-4 porkkanaa
3 rkl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 tl sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Pilko kaali pieneksi silpuksi ja raasta porkkanat. Sekoita kastikeainekset keskenään ja sekoita se kaalin ja porkkanan joukkoon.

http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä Jyväbroiler.

2 kommenttia:

  1. Lasten lempparia kanakoipia, nuo koivet maistuisivat kyllä minullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on pikkuisen potkua juuri siihen aikuiseen makuun. :) Hyvin itsekin sait inspiroitua ohjeen omasta tuotteestasi, nam!

      Poista