10. marraskuuta 2015

Bataattiburgeria, vihdoin!

Koska itse en noudata mitään erityistä ruokavaliota, ei minulla ollut hoppua lähteä valmistamaan gluteenitonta bataattiburgeriakaan, joka aloitti maailmanvalloituksensa meillä Suomessa Torkkuja ja nokkosia -blogista.

Kaikki tuntuivat hehkuttavan burgerin kohdalla nimenomaan viljattomuutta, mutta miksei kukaan tullut maininneeksi uunissa paistetun bataatin rapeita ja maukkaita kuoria? Olisin tällöin pitänyt hiukan enemmän hoppua tämän someohjeen kokeilussa!

Monesti perusburgeria syödessä minulta jää vähintään se toinen leipäpuolisko syömättä, kun periaatteenani on, että lihaa ei saa lautaselle jättää. Bataattiburgerin kanssa lautaselle ei kyllä jäänyt muruakaan.

Joko te olette ehtineet tehdä oman tuunauksen bataattiburgerista?


BATAATIT
1-2 bataattia
oliiviöljyä
suola

Pese bataatti huolellisesti, mutta älä kuori sitä. Bataatin kuorista tulee uunissa ihanan rapeita. Leikkaa bataatista kahdeksan noin sentin paksuisia kiekkoja burgereiden kansiksi. Laita kiekot leivinpaperin päälle pellille, voitele ne oliiviöljyllä ja ripauta päälle hieman suolaa. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, jotta bataatit saavat hieman väriä. 

PIHVIT
400 g jauhelihaa
kananmuna
sipuli
suolaa
savupaprikajauhetta
oliiviöljyä

Silppua sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita silppu muiden pihviainesten joukkoon ja muovaile kostutetuilla käsillä taikinasta neljä pihviä. Paista ne pannulla oliiviöljyssä.

KASTIKE
150 g ranskankermaa
50 g fetaa
kevätsipulin varsia
½ punainen paprika

Silppua kevätsipuli ja paprika pieneksi silpuksi. Sekoita kastikeainekset keskenään, ja kokoa burgeri. Täytteeksi sopii laittaa erilaisia kasviksia, kuten tomaattia ja rucolaa.

2 kommenttia:

  1. Bataatti on ihan lempparia, mutta vielä ei voi kokeilla tätä, koska aloitin lihattoman kuukauden. :D Ja hei sun pitää kokeilla seuraavaksi sitten portobello-burgeria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon seurannut sun lihattoman kuukauden starttia mielenkiinnolla! Ihania annoksia oot muutoksesta huolimatta loihtinu. :-) Joku mustapapupihvi bataattiburgerin väliin? ;-)

      Poista