11. helmikuuta 2016

Etkot Olavi Uusivirralle | Tulinen & makea tomaattihillo

Minulla ja hyvällä ystävälläni on toimivaksi havaittu kaava illanistujaisten järjestämisestä: nyyttäriperiaatteen mukaan hän tuo viinit ja minä valmistan pientä suolapalaa.

Ystävälläni on huikea taito napata hyllystä loistavia valkoviinejä ja minä puolestaan innostun aina, kun saan panostaa hiemaan spesiaalimpaan iltaruokaan arkipöperöiden värittämän viikon jälkeen.

Tulevana perjantaina Raumalle saapuu keikkailemaan Olavi Uusivirta - mies, joka julkaisee samaisena päivänä uuden levyn ja on vallannut radioaallot Tanssi vaikka et osaa -hitillään. Huomenna me etkoilemme ja kilistelemmekin hänen kunniakseen ennen illan varsinaista h-hetkeä ja keikan alkua.

Päätin hoitaa oman nyyttäriosuuteni tällä kertaa juustolla, itse tehdyllä hillolla ja pizzalla, jonka päältä löytyy vuohenjuustoa sekä ilmakuivattua kinkkua. Henriikka, miltä kuulostaa? :-)

Tarvitset: (noin 4 dl valmista hilloa)
700 g tomaatteja
2,5 dl sokeria
2 limeä
1 tl raastettua inkivääriä
½ tl kanelia
½ tl chilirouhetta
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa

Poista tomaateista kannat ja leikkaa ne karkeasti silpuksi. Laita pilkotut tomaatit kattilaan, purista joukkoon limen mehu ja lisää kaikki muutkin ainekset kattilaan. Kiehauta seos ja ensimmäisen kuplan ilmestyttyä seoksen pinnalle laske lämpöä. Anna hillon hautua hiljalleen noin tunnin verran aina välillä sekoitellen.

Koita malttaa olla syömättä hilloa suoraan purkista - se nimittäin on lyömätön makupari kermaisille juustoille. 

Resepti on tehty alunperin varsinaissuomalaiselle Harjutarhat Oy:lle, joka on parhaillaan tuottamassa ensimmäistä tomaattisatoaan. #yhteistyö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti