8. helmikuuta 2016

Intia on aina tervetullut keittiööni | Saag paneer

Olen pariin otteeseen kirjoittanut, miten kotikaupunkini Rauman ravintolaelämässä tullaan piirun jos parinkin verran esimerkiksi Helsinkiä jäljessä. Ihania itämaisia paikkoja ja yksi mahdottoman suloinen nepalilainen ravintola tästäkin kaupungista onneksi jo löytyy.

Yleensä haluan tilata ravintolassa aina uuden annoksen ja kokeilla mahdollisimman paljon erilaisia makuja. Tämä nepalilainen on kuitenkin poikkeus. Avaan nykyään ruokalistan paikassa vain näön vuoksi. Tilaan aina listan numeron 51 - shahi paneerin.

Kermainen, tomaattinen ja pähkinäinen kastike, josta löytyy meheviä tuorejuustopaloja. Vaihtelun nimissä olen tainnut tilata kahdesti kanaa ja kertaalleen lammasta, mutta nyt enää pitkään aikaan en ole kannastani järkkynyt.

Paitsi nyt kotikeittiössäni.


Uskaltauduin pois mukavuusalueelta, kun valmistin intialaisen kastikkeen pinaatista ja kuutioin sen sekaan tofua.

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, minun piti kaupassa googlata, millä hyllyllä tofua säilytetään... Selatessani vauva.fi:n keskustelua olin valmis uppoamaan aika syvälle kaulaani kietoman kaulahuivin taakse, mutta niin vain tofu löytyi juustohyllyltä ja nyt olen ehtinyt valmistaa saag paneeria jo kahteen otteeseen. Seikkailu lähikaupassa vain lisäsi tämän ruuan maistuvuutta. :-)

Tarvitset:
ison sipulin
2 valkosipulinkynttä
öljyä
½ rkl garam masalaa
1 tl jeeraa
½-1 tl raastettua inkivääriä
2 pss pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa
noin 500 g tofua
suolaa

Silppua siput ja kuullota niitä kunnon lorauksessa öljyä. Lisää pannulle mausteet ja raastettu inkivääri. Sekoittele ja tuoksuttele noin minuutin verran.

Lisää pannulle jäiset pinaatit. Kun pinaatit ovat sulaneet pannulla, lisää joukkoon ruokakerma ja kuutioidut tofut. Mausta ripauksella suolaa. Anna kastikkeen lämmetä. Tarjoa esimerkiksi riisin tai naanleivän kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tämä resepti menee kokeiluun heti!

    VastaaPoista
  2. Suomalaisissa ruokakaupoissa paneeria maultaan muistuttaa tofua enemmän kotijuusto. Se kannattaa lisätä aivan lopuksi ruokaan, koska se sulaa hieman. Kotijuusto on maitotuote ja ei vegaaninen. Kerman asemasta voi käyttää maustamatonta jugurttiakin. Samoin sipulin kanssa pannulle voi lisätä tomaatteja. Meidän koko perheen lempiruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotijuustoa olen pariin kertaan käyttänyt intialaistyyppiseen tomaattipohjaiseen kastikkeeseen - toimi hyvin! Se on hyvä, että koko perheellä on yhteisiä ruokasuosikkeja. :-)

      Poista