16. maaliskuuta 2016

RAUMAN RAFLAT: Everest 8848

Rauman raflat -juttusarjassa esitellään kanaalikaupungin ravintoloita. 

Kun Vanhassa Raumassa tallustelee Kuninkaankadulla, erään ravintolan edessä on aina pakko nuuhkaista oikein syvään huumaavaa tuoksua.

Everest 8848:n intialaisten maustekastikkeiden tuoksut puskevat pienestä ravintolasta väkisinkin kadulle asti - ja sehän toimii tunnetusti parempana markkinointina kuin kadun varteen pystytetyt ständit.

Kyseinen ravintola on Raumalla vielä suhteellisen nuori. Aikaisemmin tiloissa toimi jonkinlainen hieman vanhahtava kahvila, josta saattoi saada myös lounasta. Vaikea sanoa, sillä ennen Everestin muuttamista tiloihin en tullut koskaan kynnyksen yli astuneeksi.


Olemme yleensä poikaystäväni kanssa aterioineet Everestissä vesilinjalla, mutta nyt testauksen nimissä tilasimme aterian kylkeen myös listalta juomat. Oma mangolassini oli oikein maukas ja siihen törkätty varjokoriste toi heittämällä perjantaifiilistä pöytään.

Poikaystävän tilaama olut puolestaan tarjoiltiin huikean hienosta kuvioideusta ja kahvallisesta mukista, mistä illalliskokemukselle pitää antaa ekstrapojot.


Tässä ravintolassa on se hyvä puoli, että sieltä ei vaan voi lähteä nälkäisenä kotiin. Jos Everestissä käy illallisella, ei iltapalaa sinä iltana tarvita. Esimerkiksi oma kastikekulhoni ja raitakastikkeen kolonen ovat yleensä aterian päätteeksi putipuhtaiksi naan-leivällä pyyhittyjä. Riisiä pitää yleensä aina vähän jättää, ettei napa halkea!


OHO!: Tä on se yksi ja ainoa ravintola, jossa tilaan nykyisin aina saman annoksen - shahi paneerin. Olen maistanut pariin otteeseen lammasta ja kanaa, mutta aina palasin tuorejuustokuutioiden pariin. Jos kertaalleen olen saanut Everestissä vähän kuivaa kanaa, niin juusto on yllätys yllätys ollut aina mehevän muhevaa ja maukasta.

NAAPURIPÖYDÄSTÄ KUULTUA: Thanks for brinning me to this place ja offering me this dinner!

SATTUIPA SILMIIN: Paikalla oli itselleni aivan uusi ja tuntematon tarjoilija. Joinain aikaisempina kertoina paikan omistajien palvelu on kyllä ollut ystävällistä, mutta samalla kertaa pienestä kielimuurista johtuen myös mahdottoman ujoa. Minusta kun on aina hauska rupatella tarjoilijan kanssa myös muutama muu sananen kuin pelkkä tilaus, lasku ja kiitos morjens. Tällä kertaa uusi tarjoilija palveli meitä oikein pirtsakasti. *peukku*

MENNÄÄNKÖ TOISTEKIN? Joo! Sapuskat toimii paikanpäällä syötyinä ja itsellä edellämainittu juustoinen shahi paneer -annos on myös syrjäyttänyt krapulapäivien darrakebabin. Take away toimii siis tässä nepalilaisessa myös moitteetta.

RUOKAILIJOIDEN TUOMIO: 4/5 & 4/5

Pientä miinusta pitää antaa siitä, että raflalla ei ole verkkosivuja. Menun kyllä löytää melkoisen tonkimisen jälkeen Facebookista kuvat-kansiosta, mutta homman pitäisi sujua vähän sujuvammin.
 

Everest 8848, Kuninkaankatu 6, 26100 Rauma

---

JUTTUSARJASSA AIEMMIN JULKAISTU:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti