14. maaliskuuta 2016

Rohkeasti tarjolle | Naku voileipäkakku


Pari viikkoa sitten pääsin pitkästä aikaa voilepäkakun makuun, kun äitini oli valmistanut sitä pappan 80-vuotissynttäreille. Sitä edellinen kerta voilepäkakun äärellä taisikin olla useampi vuosi sitten omissa valmistujaisissani.

Voilepäkakulla on ihan turhaan maine jonkinlaisena muinaisjäänteenä menneiden aikojen ruokapöydissä. Se maistuu kerrassaan suussasulavalta nykyajankin juhlahetkissä. Mikäli perinteinen ja malliltaan massiivinen suorakulmion muotoinen voileipäkakku ei tunnu juhlapöytään sopivan, kokeile kakun tekemistä lasipurkkiin.

Nakukakut ovat parhaillaan iso trendi makeassa jälkiruokamaailmassa, mutta samaa buumia voi soveltaa myös suolaisessa voilepäkakussa. Kun voilepäkakun leipä- ja tuorejuustokerrokset jäävät selvästi näkyviin lasipurkin kyljistä, voi vieraita hauskuutta kertomalla tarjoavansa heille nimenomaan nakukakkua.

Voilepäkakun muodolla ja mallilla ei loppupeleissä ole väliä - vain maku ratkaisee.

Makua ja lihaisuutta tähän voileipäkkakkuohjeeseen tuo Atria Kulinaari kylmäsavuhärkäleikkeet. Ne toimivat makeasti myös koristelussa. Ohuista ja punakoista leikesiivuista sai kätevästi rullattua kauniita ruusukkeita, joilla naku voilepäkakku nousi kertaheitolla juhlapöytäkelpoiseksi.

Artia Kulinaari -leikkeisiin voi tutustua kattavammin Atrian verkkosivuilla.


Tarvitset:
3-4 tummaa paahtoleipäsiivua
kasvisliemikuutio
noin ½ dl vettä
200 g paprika-chilituorejuustoa
80 g Atria Kulinaari savustettuja härkäleikkeitä
pieni keltainen paprika
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
salaattisekoitusta

Leikkaa paahtoleipäsiivuista ympyrän mallisia paloja.  Silppua leikkeleet (säästä pari koristeluun), paprika ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi. Sekoita silputut ainekset tuorejuuston joukkoon.

Kiehauta vesi ja liuota kasvisliemikuutio sen joukkoon.

Aloita voileipäkakun kokoaminen asettelemalla lasipurkin pohjalle leipäsiivu. Kostuta siivua parilla ruokalusikallisella kasvislientä. Tasaa purkkiin seuraavaksi kerrokseksi tuorejuustotäytettä. Kerrosta tämän jälkeen leipä- ja tuorejuustokerroksia lasipurkkiin vuorotellen. Anna valmiin voileipäkakun maustua jääkaapissa parin tunnin ajan.

Koristele täytetty purkki salaattisekoituksella ja rullaa leikkeleistä pieniä ruusukkeita salaatin joukkoon.

Muiden bloggaajien Atria Kulinaari -resepteihin voi tutustua Blogiringin verkkosivuilla.

http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä Atria Kulinaari.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Heh, tämän kakun nakuilu paljastuu kyllä lasipurkin vuoksi. ;-)

   Poista
 2. Siis voileipäkakku on NIIN HYVÄÄ! retroherkku ehkä, mutta olen aivan rakastunut niihin :) tosi hauska idea tämä nakuversio, helpompikin kasauksen kannalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Pappan synttäreillä satsasin kakkua kahteen otteeseen. :-D Kiitos ja kyllä! Kakku pysyy hyvin ojennuksessa purkissa. :-)

   Poista