5. maaliskuuta 2016

Viimeistä kastikepisaraa myöten | Maharashtralainen lohicurry


Perjantai on päivä, jolloin jumpat jää väliin, kokataan jotain uutta ja annetaan Alkon myyjän tehdä safkoille juomasuositus. Snäpissä @mayajamm ja maharashtralainen lohicurry - friday night special! 
Julkaissut Köökistä kajahtaa 4. maaliskuuta 2016


Eilen perjantaina paneuduin kirjastosta lainaamaani keltakantiseen Intian keittiö -keittokirjaan ja sen kamalan vaikeannimiseen ohjeeseen: maharashtralaiseen lohicurryyn.

Vaikka en itsekään osannut nimeä sujuvasti lausua, sujui kokkaaminen kuitenkin kuin tanssi. Lohimedaljongit tirivät pannulla, kookoskastike alkoi saada punertavaa väriä mausteista ja tuoksu valtasi vähitellen koko yksiön.

Alkon myyjän antama luomuinen viinisuositus pitää laittaa myös yhteisen hyvän nimissä jakoon, sillä se sopi tämän ruuan kaveriksi kuin nenä päähän - puolimakea Deep Roots Müller-Thurgau -valkoviini (8,99€) nimittäin.

Maukasta viikonloppua!

Tarvitset:
rypsiöljyä
4 lohimedaljonkia
2 tl vehnäjauhoja
1 tl tulista chilijauhetta (tai maun mukaan)
1 tl paprikajauhetta
½ tl kurkumajauhetta
1 tl juustokuminaa
ripaus suolaa
1 tl punaista currytahnaa
1 tlk kookosmaitoa
1 dl vettä

Kuumenna öljy pannulla ja lisää lohimedaljongit paistinpannulle. Paista medaljonkeja kummaltakin puolelta noin 1-2 minuuttia.

Sekoita kastikeainekset kulhossa ja lisää ne pannulle. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä ja kalan kypsyä noin kymmenisen minuuttia. Tarjoa valmis lohicurry keitetyn riisin tai pannulla paistettujen leipästen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Yleensä olen sitä mieltä että kalaan laitetaan suolaa sekä pippuria ja kaikki muu on turhaa, mutta nyt kun katsoin tuon sinun lohicurryn kuvat ja ohjeet niin onhan herkullisen näköistä. Pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kala yleensä pärjääkin melko kevyillä mausteilla, mutta kerrankos (tai toisenkin) voi sen kaveriksi keitellä myös oikein makuja pursuavan kastikkeen. Toivottavasti maistuu! :-)

      Poista