12. toukokuuta 2016

Kesän lämpöä pannulta | Kasvisquesadillat




Kesäisen lämpimät päivät kävivät piipahtamassa jo hetkisen aikaa Suomessakin, mutta viikonlopun lähestyessä elohopean on luvattu painuvan taas sinne viiteentoista asteeseen ja kuulemma kaameita sateitakin voi olla luvassa. Jos näin todella on, pitää lämpöistä fiilistä hakea keittiöstä ja pannulta.

Näihin quesadilloihin tulee kasvistäyte, johon saadaan tömäkällä maustamisella sitä kaivattua kesän ja lämmön makua. Itse miellän myös jaettavan ruuan juurikin ihaniinn kesäpäiviin.

Tortillalettujen äärellä on myös mukava pohdiskella vaikka sitä, että pitäisikö tänä vuonna jälleen osallistua ensi viikolla koittavaan Ravintolapäivään... Joko teillä on suunnitelmat selvillä? Missä aiotte kierrellä syömässä tai millaisen ravintolan avaatte tänä vuonna?

Quesadillat (4 annosta) 
8 tortillalettua 
3 nektariinia 
pieni vihreä paprika 
100 g kirsikkatomaatteja 
salottisipuli 
oliiviöljyä 
1/4 tl kanelia 
¼ tl savupaprikajauhetta 
suolaa 
lime 
juustoraastetta 
ranskankermaa 

Pilko nektariinit, paprika, kirsikkatomaatit ja salottisipuli. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää pannulle ensin sipuli ja mausteet. Kun sipuli alkaa hieman pehmetä, lisää pannulle myös muut ainekset ja purista joukkoon yhden limen mehu. Anna täyteainesten pehmetä pannulla miedolla lämmöllä täytteitä tasaisin väliajoin käännellen. 

Varaa viereiselle liedelle puhdas pannu ja kuumenna se keskilämmölle. Laita pannulle tortillalettu, ripottele sen pinnalle juustoraastetta, annostele päälle valmistamaasi täytettä ja levitä toinen juustoraastekerros. 

Sulje quesadilla toisella tortillaletulla ja paina pakettia esimerkiksi pienellä kattilan pohjalla tiiviimmäksi. Käännä quesadilla, kun pohjimmainen tortilla on saanut hieman väriä ja rapsakkuutta. Paista vielä toiselta puolelta. Tarjoa ranskankerman kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti