Kesäisen lämpimät päivät kävivät piipahtamassa jo hetkisen aikaa Suomessakin, mutta viikonlopun lähestyessä elohopean on luvattu painuvan taas sinne viiteentoista asteeseen ja kuulemma kaameita sateitakin voi olla luvassa. Jos näin todella on, pitää lämpöistä fiilistä hakea keittiöstä ja pannulta.
Näihin quesadilloihin tulee kasvistäyte, johon saadaan tömäkällä maustamisella sitä kaivattua kesän ja lämmön makua. Itse miellän myös jaettavan ruuan juurikin ihaniinn kesäpäiviin.
Tortillalettujen äärellä on myös mukava pohdiskella vaikka sitä, että pitäisikö tänä vuonna jälleen osallistua ensi viikolla koittavaan Ravintolapäivään... Joko teillä on suunnitelmat selvillä? Missä aiotte kierrellä syömässä tai millaisen ravintolan avaatte tänä vuonna?
Quesadillat (4 annosta)
8 tortillalettua
3 nektariinia
pieni vihreä paprika
100 g kirsikkatomaatteja
salottisipuli
oliiviöljyä
1/4 tl kanelia
¼ tl savupaprikajauhetta
suolaa
lime
juustoraastetta
ranskankermaa
3 nektariinia
pieni vihreä paprika
100 g kirsikkatomaatteja
salottisipuli
oliiviöljyä
1/4 tl kanelia
¼ tl savupaprikajauhetta
suolaa
lime
juustoraastetta
ranskankermaa
Pilko nektariinit, paprika, kirsikkatomaatit
ja salottisipuli. Kuumenna pannulla
tilkka öljyä ja lisää pannulle ensin sipuli ja mausteet. Kun sipuli alkaa
hieman pehmetä, lisää pannulle myös muut ainekset ja purista joukkoon yhden limen mehu. Anna täyteainesten
pehmetä
pannulla miedolla lämmöllä täytteitä tasaisin väliajoin käännellen.
Varaa viereiselle liedelle puhdas pannu ja kuumenna
se keskilämmölle. Laita pannulle tortillalettu, ripottele sen pinnalle
juustoraastetta, annostele päälle valmistamaasi täytettä ja levitä toinen
juustoraastekerros.
Sulje quesadilla toisella tortillaletulla ja paina pakettia
esimerkiksi pienellä kattilan pohjalla tiiviimmäksi. Käännä quesadilla, kun pohjimmainen tortilla on saanut hieman
väriä ja rapsakkuutta. Paista vielä toiselta puolelta. Tarjoa ranskankerman kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti