14. toukokuuta 2016

Pakastin tyhjäksi! | Vadelmasorbetti

Luin tällä viikolla Facebookista, että ensimmäiset omalla asuinseudulla kasvatetut mansikat ovat päätyneet pienissä erissä jo kauppojen hyllylle, jee! Vaikka ystävien somepäivityksissä ja piknik-kuvissa ulkolaisia mansikoita onkin jo vilahdellut, itse en ole niitä tänä vuonna sortunut mansikkahimoissani ostamaan.

Sen sijaan olen tyhjentänyt pakastinta, josta löytyy viime kesältä niin mustikoita, vadelmia kuin mansikoitakin. Kun uusi marjasesonki alkaa olla aluillaan, on se hyvä syy syödä pakastinta oikein ola takaa tyhjäksi viime vuoden vitamiinipommeista.

Aika hyvin vadelmat uppoavat esimerkiksi tähän sorbettiin... ;-)
 
Vadelmasorbetti 
200 g vadelmia 
2 kananmunan valkuaista 
½ dl sokeria

Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi ja valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri koko ajan vatkaten. Kääntele vaahdon joukkoon vadelmasose. Laita sorbetti laakeaan kulhoon ja pakkaseen. Sekoittele sorbettia pakastuksen alussa kolmesti 20 minuutin välein. Tarjoa, kun sorbetti on kunnolla jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti