5. kesäkuuta 2016

Arkiruokahuolesi kaikki heitä | Paahdettu paprikapasta


Toiset ruokabloggaajat grillaavat jo pekoniin käärittyä raparperia (voiko se oikeasti olla hyvää?), mutta minä leikittelen puolestani paprikoiden paahtamisella. Kun mustaksi hiiltyneet paprikat nappaa pois uunista ja hetken folion alla lepuutettua ne saa vaivattomasti kuoria, vallitsee keittiössä väkisinkin sellainen fiilis, että tässä ollaan nyt niiden kuuluisten pienten keittiöjippojen äärellä.

Mustaksi paahtaminen onnistuu muuten myös grillissä, jos joku vielä tarkenee siellä ulkona kokkailla! Raumalla on ainakin sen verran viikonloppuna bloossannut, että keittiö on pysynyt visusti sisätiloissa.

Paprikapasta on täyteläinen, uudenlainen ja ennen kaikkea helppo arkiruoka. Kuten kaikki pastaruuat, se on parhaimmillaan heti valmistuttuaan. Iso pastapannullinen on hauska tarjottava esimerkiksi pienelle saman pöydän ääreen kokoontuneelle perheelle, jossa jokainen saa kauhoa upean punaista spaghettia lautaselleen juuri niin paljon kuin napa vetää.

Bon appetito!

PAAHDETTU PAPRIKAPASTA (4-5 annosta) 

2 punaista paprikaa 
oliiviöljyä 
2 salottisipulia 
3 valkosipulinkynttä 
1 dl ruokakermaa 
kuivattuja chililastuja maun mukaan 
suolaa 
mustapippuria 
spaghettia 
parmesaania ja tuoretta timjamia tarjoiluun 

Halkaise paprikat puoliksi, poista vihreä kanta ja siemenet sekä valkoiset sisusosat. Laita paprikat leivinpaperin päälle pellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita 250 asteessa 25–30 minuuttia. Kääri tämän jälkeen paprikat folioon pehmentymään noin kymmeneksi minuutiksi. (Mikäli paprikat nappaavat grillissä tai uunissa pintansa kovin mustaksi, rapsuta tässä välissä tummaa pintaa hieman pois.)

Pilko salottisipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi. Kuullota ne pehmeiksi pannulla öljytilkassa. 

Laita pehmenneet paprikat ja kuullotetut sipulit blenderiin. Lisää joukkoon kermaa ja surauta blenderillä tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada seos takaisin pannulle, mausta suolalla, pippurilla ja chililastuilla. Kuumenna kastike vielä kertaalleen niin, että se kuplii pannulla muutaman kerran. Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. 

Tarjoa parmesanlastujen ja tuoreen timjamin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti