4. kesäkuuta 2016

Hiiltynyt polte suupielillä | Nokilohi

Todellisen foodien tunnistaa siitä, että kun hän aikaisin aamulla on raahustanut flunssan kourissa lääkäriin hakemaan sairaslomaa, toimivat hänen aivonsa silti kirkkaasti naistenlehdestä lupaavan reseptin bongattuaan. Foodie nappaa ohjeesta kuvan kännykällään visusti talteen.

Kun flunssa on jo moneen kertaan ehtinyt hellittää, muistaa foodie lopulta selata kännykkäänsä tallentamiaan reseptikuvia ja screenshotteja, joiden joukosta löytyy myös tuo silloin lääkärissä menaisista napattu ohje nokilohelle. Resepti taisi olla alunperin uutisankkuri Piia Pasasen käsialaa, ja meidän keittiöön se tuli heti jäädäkseen.

Hiiltynyt mausteinen pinta takaa sen, että lohi ei todellakaan jää mauttomaksi! Toistaiseksi olen valmistanut tätä vasta kahdesti ja molemmilla kerroilla pannulla. Jään jännityksellä odottamaan, millaisen ihanan savun maun tähän saa kesällä grillissä loihdittua.

NOKILOHI

1 kg nahallista lohifilettä
1 dl voisulaa
2 rkl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria myllystä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl curryjauhetta
2 tl sokeria
1 tl cayennepippuria
2 tl suolaa

Annostele voisula syvälle lauselle ja sekoita kaikki kuivat mausteet sekaisin toisella lautasella. Kiepsauta lohi ensin voisulassa ja sen jälkeen maustelautasella niin, että kala peittyy kauttaaltaan mausteisiin.

Kypsennä kalaa ensin pannulla tai grillissä nahkapuoli ylöspäin niin, että lohen pinta hiiltyy tummaksi. Käännä sitten lohi ja kypsennä kala vielä toiselta puolelta samaan tapaan. Maistuu mainiolta esimerkiksi uusien perunoiden ja vihersalaatin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti