Kesä on juhlien aikaa! Vaikka mitään virallisia kemuja ei kalenterista löytyisikään, saavat pidentyneet päivät mielen kuin mielen juhlatuulelle ja se tietää tietenkin juhlatarjottavia.
Pienet sormisyötävät ovat tarjoilupöydän silmäkarkkia ja niitä maistellessa juhlien emäntä ja isäntäkin saavat viimein nauttia pienen näpertelyn tuloksista.
Suloiset lohileivät eivät kompaktista koostaan huolimatta ole kovinkaan työläitä valmistettavia. Kunhan tillimajoneesin valmistaa ensin pois alta, voi sen jälkeen köökkiin pykätä pikkusuolaisia tehtailevan linjaston pystyyn. Ja kun leipäset koristelee herkillä syötävillä kukkasilla, on lopputulos valmis melko kivuttomasti.
VINKKI! Tillimajoneesia kannattaa testata myös mökkiolosuhteissa kalan kaverina tai vaikka haukiburgerin välissä.
LOHILEIVÄT & TILLIMAJONEESI
Pienet sormisyötävät ovat tarjoilupöydän silmäkarkkia ja niitä maistellessa juhlien emäntä ja isäntäkin saavat viimein nauttia pienen näpertelyn tuloksista.
Suloiset lohileivät eivät kompaktista koostaan huolimatta ole kovinkaan työläitä valmistettavia. Kunhan tillimajoneesin valmistaa ensin pois alta, voi sen jälkeen köökkiin pykätä pikkusuolaisia tehtailevan linjaston pystyyn. Ja kun leipäset koristelee herkillä syötävillä kukkasilla, on lopputulos valmis melko kivuttomasti.
VINKKI! Tillimajoneesia kannattaa testata myös mökkiolosuhteissa kalan kaverina tai vaikka haukiburgerin välissä.
LOHILEIVÄT & TILLIMAJONEESI
2 dl majoneesia
½ dl silputtua tilliä
1-2 tl sitruunamehua
5-6 saaristolaisleipäsiivua
5-6 saaristolaisleipäsiivua
kylmäsavulohisiivuja
syötäviä kukkia
rucolan versoja
Sekoita tillisilppu majoneesin joukkoon ja
mausta seos sitruunamehulla. Leikkaa saaristolaisleivistä pieniä
neliönmuotoisia suupaloja.
Annostele tillimajoneesia jokaiselle leipäpalalle.
Leikkaa kylmäsavulohisiivuista pieniä paloja leipien päälle. Koristele annokset
syötävillä kukkasilla ja rucolan versoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti