12. heinäkuuta 2016

Burgereita, nyhtökauraa & ämpäriboolia | Ruisrock 2016

Sitä tietää tulleensa tiettyyn ikään, kun festareille lähteissä tarkistaa artistiohjelman lisäksi myös sinne saapuvien ravintoloitsijoiden kirjon. Ja millaisen kattauksen viikonloppuna Turussa järjestetty Ruisrock näiltä osin tarjosikaan!

Osuimme heti perjantaina kultasuoneen, kun kävimme maistamassa Treffipubin burgeria. Yksinkertaisen burgerin kaikki osaset olivat viimätteen päälle: täydellinen sämpylä, ihanan savuinen ja keskeltä pinkki pihvi sekä mukavan maukas majoneesi. Ai että!

Ellei alueella olisi ollut niin paljon muitakin mielenkiintoisia rafloja, olisin käynyt santsaamassa burgeria toistamiseen, kuten osa meidän seurueesta taisi festariviikonlopun aikana tehdäkin.

Tämänvuotista Ruissia voinee kutsua burgereiden mekaksi, sillä myös Fafa's Smokeryn pulled pork -burgeri oli aiiiiiivan mieletön. 18 tuntia savustettu revitty possu oli killerihyvää! Oli myös hauska nähdä savustusoperaatio kojun nurkalla oikeasti in action.

Itse burgeri oli aivan piukassa maukkaita täytteitä ja sooseja - tämän jälkeen jaksoi taas bailata!

Ja mehän tosiaan bailasimme! Loistavien keikkojen lisäksi pitää antaa erityismaininta reivikontille, joka oli rakkautta ensireivaamisella. <3

Piskuinen työmaakontti täyttyi aina tasatunnein vartin ajaksi armottomasta reivaamisesta, pomppimisesta ja hikikarpaloista. Kun konttiin astui sisälle, oli minuutin reivaamisen jälkeen jo aivan finaalissa ja matkaa saattoi jatkaa korvasta toiseen ulottuva hymy kasvoilla!

Hauskinta oli se, että jos alueella ei muuten ihan kauheasti törmännyt tuttuihin niin juuri reivinkonttiin osuimme pari kertaa juuri samaan aikaan alueella liikkeellä olleiden kavereiden kanssa!

Burgerit olivat tällä kertaa Ruissin parhaimmistoa, mutta aika lähelle kiri myös Sandron meze-lautanen, jonka olimme jo ennen festarin alkua päättäneet käydä testaamassa.

Hummusta, tzatzikia, kuskusta, majoneesia, munakoisotahnaa... Ja grillattua halloumia, joka tosin ehti kojun hidastakin hitaamman maksupäätteen vuoksi jäähtyä ennen maistelua. Ihanan erilaista festariruokaa. Raikasta ja täynnä makua! 4/5 pojoa.

Festivaalin ainoa ruokapettymys osui ystäväni lautaselle. Nyhtökauralla päällystetty rieska oli ihanan ajankohtainen annos, mutta makua siinä ei juurikaan ollut. 12 euron hintainen lautasellinen jätti myös pienen nälän kurnimaan, joten tämän jälkeen taisikin olla niin sanotun burgeripaikon aika!


Makkaraperunoihin ei Ruississa todellakaan tarvinnut turvautua, sillä yksistään jo aasialaistyyppisissä kioskeissa riitti vaikka mitä maisteltavaa. 

Thai papayan pad thai oli Vesalan keikan aikana melkoinen tulisuuspommi - ehkä jopa hieman liiankin tymäkkä. Ainakin annos olisi kaivannut kylkeensä useamman kuin yhden limelohkon hieman happoa tuomaan. Arvosanakseen annos saa silti kiitettävän - ei onnistunut missään nimessä droppaamaan tunnelmaa. ;-)

Kimchi wagonista sai myös loistopöperöä, jonka päälle sai itse annostella tulisuutta, rouskuvaa ja sitä aiemmin kaivattua limeä.


RUISROCK 2016 PÄHKINÄNKUORESSA

+ ruoka - aivan tykkikamaa! Jos söit viikonloppuna vain makkispekkiksiä ja Sibylla-vaunun hodareita, jäit paljosta paitsi!
+ keli - kiitos Pekka Pouta! Aurinkoa riitti kaikille kolmelle päivälle yllin kyllin.
+ musa - TOP3-keikat: 1. JVG 2. Icona Pop 3. Tiisu
+ reivikontti <3
+ parhaat kaverit liikenteessä!Kiitos Ruissi 2016!

Postaus on tehty yhteistyössä Ruisrockin kanssa.

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Ihanaa, että festarit kiinnittää vuosi vuodelta enemmän huomiota ruoan laatuun eikä tarjolle ole vain perus mättöä, joka on niin epäterveellistä, että ennemmin se krapula iskee ruuan kuin alkoholin takia :D

  http://midsummermaiden.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIIN TOTTA! Kolmen päivän festareillakin tulee syötyä aika monta kertaa, joten silloin oikeasti haluaa ravita itseään hyvin, että jaksaa keikoilla jorata. :-)

   Poista