25. elokuuta 2016

9+1 vinkkiä tunnelmallisiin puutarhajuhliin

Postaus on tehty yhteistyössä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa.


Kesän päättyminen muuttui viime viikonloppuna hitusen mukavammaksi ajatukseksi, kun ystäväni järjestivät kautta aikojen ihanimmat puutarhajuhlat. Nämä vinkit kannattaa laittaa vielä korvan taakse tulevia venetsialaisia, rapujuhlia tai ensi kesän ulkojuhlia varten.

1. Unohda helpot, mutta niin tylsät kertakäyttöastiat. Lähde kiertämään esimerkiksi SPR:n kirppikselle ja hanki hauskasti eripariset ruokailuvälineet. Ystäväni olivat parhaimmillaan löytäneet kauniita laseja neljä kpl eurolla - tarjoushintaan. Koko astiastoa ei tarvitse hankkia uusiksi, kun hyödynnät myö kaapeista jo löytyvät astiat.

2. Valmista koristeviirit, jotka kestävät aikaa. Käsistään kätevä ystäväni oli valmistanut puutarhajuhliin ihanat kankaiset viirit tunnelmaa luomaan. Kankaat voivat olla täysin erikuosisia, kunhan niitä soljuvasti yhdistää sama värimaailma - kuten farkku ja sininen näissä kemuissa!

Viirit oli vieläpä tehty vaatteista, joita oli jo pariin otteeseen viety kirpparille, mutta jotka olivat sieltä aina palautuneet takaisin.


3. Älä tee kaikkea itse. Kun ystävät kysyvät, mitä he voisivat juhliin tuoda, kerro rohkeasti, mitä tarjottavaa olet itse ajatellut valmistaa ja mitä muuta pöytään sopisi vielä laittaa tarjolle. Jos osa ystävistä haluaa saapua juhliin muita aikaisemmin, ota koristeluapu ilolla vastaan!4. Hyödynnä luonnonkukkia koristelussa. Vaikka kevät onkin kukkien loistokautta, myös syksyn tullen luonto tarjoaa kauniita maljakkoon sujautettavia somisteita. Pihlajanmarjat ja heinät toivat meidän puutarhajuhliimme tunnelmaa.

5. Kiinnitä aivan erityistä huomiota valaistukseen. Pimeneviä iltoja varten kannattaa kaivaa jouluvalot ja erilaiset lyhdyt kaapeista. Sähkövalot kannattaa laittaa palamaan jo heti juhlien alusta asti, jolloin niiden teho vain voimistuu, kun yö vähitellen saapuu. Kynttilät sen sijaan kannattaa sytyttää lyhtyihin vasta, kun on jo alkanut hämärtää.


6. Tee alustava soittolista. Illan emäntä tai isäntä voi luoda juhlille jo alustavan soittolistan, ja usein juhlien alussa musiikki onkin taustausiikkia. Yön tullen jamit muuttuvat yleensä astetta riehakkaammiksi ja sitten bassokin saa jo biiseissä kuulua. Onnistuneissa juhlissa toisten biisitoiveita kunnioitetaan, eikä kappaleita katkaista keskeltä poikki oman toiveen tieltä. Spotifyn jonotoiminto siis kunniaan!

7. Suunnittele seuraleikkejä. Isoon porukkaan mahtuu aina ihmisiä, jotka eivät tunne toisiaan entuudesta. Alkuiltaan sopiikin mainiosti peli tai pari, jossa toisiin tutustuu kuin huomaamatta. Me testasimme esimerkiksi useamman tunnin kestänyttä murhaaja-peliä, joka sopii melkein jokaiseen illanviettoon. Sitä voi pelata kaiken muun illanvieton lomassa ja on aina murhaajan aktiivisuudesta ja muiden tarkkasilmäisyydestä kiinni, kauanko leikki kestää. Täällä yksi versio murhaaja-pelistä.

8. Hyttyskarkotteet eivät ole yliarvostettuja ulkojuhlissa. Suihkeita kehiin ja savut tulille!9. Vilttejä viluisille. Jossain kohtaa kauneinkin kesäilta alkaa viiletä. Varaa siis vieraille pehmoisia vilttejä, joihin he voivat tarvittaessa kääriytyä.
+ VINKKIEN VINKKI: Älä koskaan kieltäydy juhlien jälkeen tarjottavasta siivousavusta.

Kiitos vielä illan emännille ja myös Wirvoitusjuomatehtaalle, joka lähetti puutarhajuhliin laitilalaisia juomia!

Vähän jokainen juhlija taisi yllättyä siitä, miten monenlaisia juomia tehdas oikein valmistaakaan. Joku bongasi juomien joukosta vanhan suosikkinsa brandy-lonkeron, itse puolestani maistelin kiinnostuneena hedelmäistä lonkeroa ja ilahduin muutamien siidereiden kyljessä olleesta luomumerkistä.

Ehkä eniten tyttöjen keskuudessa kiitosta keräsi mustikkasiiderin aidon marjaisa maku, kun taas pojat fiilistelivät monipuolista olutvalikoimaa.

Yrityksen sympaattinen slogan tuli myös illan mittaan pullonkauloista tutuksi: Suuria juomia, pieniä määriä. :-)

2 kommenttia:

 1. Onpa ihana tunnelma! Henriikan hymy pitäisi ikuistaa jokaiseen postaukseen, siitä tulee niin hyvälle tuulelle! :-)

  Näillä vinkeillä saisi omaa syysterassiakin vähän nykyistä pirteämmäksi, taidanpa kaivaa jouluvalot venetsialaisten kunniaksi esiin... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Kuva kuin kuva saa itsellekin hymyn huulille, kun siihen on ikuistettu Henriikan nauru. :-))) Mulla on ollut jouluvalot koko vuoden reunustamassa yhtä sisäpeiliä, mutta vasta nyt viime viikkoina on tullut sellainen fiilis, että valot on pitkästä aikaa mukava laittaa päälle tuikkimaan. :-)

   Poista