4. elokuuta 2016

Arki- ja juhlapöydän kuningas | Kokonaisena paahdettu kukkakaali

Kun kesälomani tuli päätökseensä ja samaan syssyyn poikaystävä lähti viikoksi Utsjoelle kalastelemaan, olin pitkästä aikaa aivan uudessa tilanteessa: pitäisi laittaa itse ruokaa ulkona syömisen sijaan.

Ja kun se enemmän lihan perään oleva toinen puolisko on narraamassa Pohjoisessa niitä kaloja, olen aloittanut arjen varsin kasvispainotteisesti, mutta en suinkaan vaatimattomasti.

Maanantaina päätin valmistaa en enempää enkä vähempää näyttävää lisuketta kuin uunissa kokonaisena paahdettua kukkakaalia. Teki lomamässäilyn jälkeen selkeästi mieli kasviksia ja lähikaupan kukkakaalihylly oli laitettu niin kutsuvaksi, ettei siitä voinut kävellä ohi.

Jos haluaa kevennellä oikein kunnolla, paahdetun kukkakaalin voi syödä sellaisenaan, mutta maistuuhan se ihan tykkihyvältä kuumana myös sulavan voinokareen kanssa!

PAAHDETTU KUKKAKAALI

kokonainen kukkakaali
1/4 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
1/4 dl mantelijauhoja

Aseta kokonainen kukkakaali uuninkestävään vuokaan. Valele kukkakaalin pintaan öljy ja hunaja. Ripottele pinnalle mausteet ja mantelijauhot. Paahda 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. (50 minuutin uunissaolon jälkeen kukkakaalin sisuksessa on vielä jonkin verran purutuntumaa.)

2 kommenttia:

  1. OMG! Tätä syödään meillä heti ensi viikolla :P Onhan tuo nyt aika komeeta kantaa pöytään kokonainen kukkakaali. Tosin meillä, kun minä olen melkein ainut perheestä joka syön kukkakaalia, voi olla parasta etsiä kaupasta sellainen pienemmän mallinen kukkis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokonaisena melko arkinen kukkakaali tosiaan on komea herkku! Itsellä meni pienehkön kukkakaalin syömiseen yksinään kolmisen päivää. ;-)

      Poista