10. elokuuta 2016

Kasvisruokaa uudella tavalla | Bataattipyörykät



Menneellä viikolla viihdyin kasvisruokameiningeissä ja mieli teki jotain muuta kuin kasvissosekeittoa, salaattia tai uunijuureksia - meikäläisen vakiopöperöitä.

Kahvia ja Kasvisruokaa -blogissa vierailu toi helpotusta ideapulaan, sillä innostuin hieman versioimaan blogissa esiteltyjä ihanan värisiä bataattipyöryköitä.

Yksi pellillinen komean kokoisia pyöryköitä oli auttamatta liian vähän. Niitä söi ensin lautasella muiden lisukkeiden kanssa kolme. Sitten santsasi suoraan pelliltä vielä yhden, toisen ja takuulla vielä kolmannenkin...

BATATTIPYÖRYKÄT

noin 500 g bataattia
1 prk valkoisia papuja
kahden kevätsipulin valkoiset osat
2 rkl soijakastiketta
ripaus chililastuja
½-1tl cayennepippuria
2 tl kurkumaa
mustapippuria
2-3 dl mantelijauhoja

Kuori bataatti ja leikkaa se lohkoiksi. Paista 200-asteisessa uunissa niin kauan, että bataatti on pehmentynyt. Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset mantelijauhoja lukuunottamatta blenderissä massaksi. Pienet sattumat joukossa eivät haittaa.

Sekoita joukkoon mantelijauhoja sen verran, että massasta tulee hieman tanakampaa ja käsin muotoiltavaa. Kostuta kädet vedellä tai öljyllä ja tee pellille bataattipyöryköitä. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Valmiit pyörykät maistuvat tykkihyviltä esimerkiksi tzatzikin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvän olonen resepti :) mietin että voiskohan ton mantelijauhon korvaa jollain, esim. soijajauholla, perunajauholla, maissijauholla...?
    t. gluteeni- sekä pähkinävammainen pihi vegaani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollisesti! Mä olen toistaiseksi valmistanut vain yhden erän ja mantelijauhojen kanssa. Tärkein tehtävähän jauhoilla on tuossa tehdä bataattimassasta vähän tanakampaa, että siitä voi muotoilla palloja. Toki manteleista tulee myös omanlaista makua pyöryköihin. :-)

      Poista