6. elokuuta 2016

VIINIVINKKI | Teemu Laurellin suosikki löytyy Alkon hyllystä

KUULKAAS KAIKKI!

Aloitan näillä näppäimillä uuden juttusarjan, jossa tunnetut huippukokit paljastavat oman suosikkiviininsä Köökin lukijoille.

Juttusarjan aloittaa Top Chef Suomen toisen tuotantokauden voittaja Teemu Laurell, johon pääsin tutustumaan silloin, kun hän toimi Raumalla Goto-ravintolan keittiömestarina.

Parhaillaan Helsingissä valmistuu jo miehen uusin projekti. Laurell on mukana avaamassa uutta Shelter-ravintolaa Helsingin Katajanokan punatiilimakasiineihin.

Kuva, jonka Teemu Laurell (@teemulaurell) julkaisi


TEEMU LAURELL:
"Mun oma lempiviini on Neiss Pinot Grigio Trocken 2015. Löytyy Alkon valikoimista! Sopii kaikkeen keväiseen, ja saa jo kevään ekoissa lämpimissä keleissä kesäfiilikseen! Erittäin hyvä hintalaatusuhde. Myös erittäin monipuolinen viini. Minä pidän."Laurellin vinkkaama saksalainen valkoviini ei ole hinnalla pilattu, vaikka Rauman Alkossa se löytyykin ylähyllyltä. Pirteän ja hedelmäisen viinin saa kannettua kotiinsa, kun pankkikorttia höylää kassalla 11,95 euron edestä.


Kun itse nautin monesti valkoviinini Rieslinginä, oli virkistävää korkata ruokajuomaksi harvemmin maisteltu rypäle Pinot Grigio.

Hapokas ja mineraalinen valkkari sopi mutkattomasti kesägrillattavien - broilerin, juuston ja maissin kaveriksi. Vielä, kun elokuisia lämpimiä päiviä ja iltoja on luvassa, kannattaa ottaa pruuviin tämä Teemu Laurellinkin suosikki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti