21. syyskuuta 2016

Himot heräsivät | Lehtikaalisipsit


Lehtikaalisipsibuumissa elettiin noin parisen vuotta sitten, joten kyllä jo allekirjoittaneenkin oli aika testata tämä terveellinen naposteltava.

Syy siihen, miksi lehtikaalipellillisen uuniin työntämisellä kesti kohdallani niin kauan, oli epäluuloisuus. Mielessäni kun lehtikaalisipsit olivat sellaisia ohuita ja kuivia lehdyköitä, jotka suussa vain murentuvat ja liimautuvat kitalakeen.

Mutta eihän se ihan noin mennytkään.

Lehtikaaleista todella tuli uunissa koukuttavan rapeita ja sipsimäisiä. Voisin hyvin kuvitella nämä hyvän omantunnon leffaeväiksi. Myös perunalastujen kohdalla havaittava "yksi vielä -ilmiö" päti lehtikaalisipseihin. Näihinkin iski h i m o.

Joko te muut olette ehtineet hypätä lehtikaalikelkkaan vai vieläkö on sipsit kokeilematta?

LEHTIKAALISPSIT
lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa

Leikkaa lehtikaaleista paksut lehtiruodit pois ja revi lehdet sopivankokoisiksi suupaloiksi. Pirskottele lehtien päälle oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita lehtiä vielä käsin, jotta öljy ja suola levittyvät tasaisesti.

Levitä lehdet leivinpaperilla vuoratulle pelille ja laita ne 175-asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Kääntele viiden minuutin paistamisen jälkeen sipsejä varovasti pellillä. Anna sipsien kuivahtaa pari minuuttia sen jälkeen, kun olet ottanut pellillisen uunista ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti