15. syyskuuta 2016

VIINIVINKKI | Ruma etiketti hämäsi Akseli Herleviä

Kokki Akseli Herlevi on viime aikoina ollut pinnalla tuhmien burgereidensa kanssa. Naughty BRGR -ravintolan keittiömestarin töiden lisäksi Herlevin boik tunnetaan Suomen ensimmäisen Tof Chef -tittelin voittajana, ja itse sain herraan tutustu Haasta Hans -ohjelman kuvauksissa, jossa molemmat istuimme tuomaripöydän takana.


AKSELI HERLEVI: "Mulla ei oikeastaan ole yhtä lempiviiniä, mutta riesling ylipäänsä rypäleenä maistuu meikäläiselle. Parhaimmillaan melko hyvin viilennettynä rapsakkaan hapokkaana, miedon jäännössokerin omaavana ja ehkä hieman petrolisena on paras. Siihen ruoaksi tietysti tikun nokassa tulilla paisteltu purotammukka."

Taannoisessa Glorian ruoka&viini-lehden haastattelussa Akseli hehkutti erityisesti Kungfu Girl -rieslingiä, joten valitsin sen miehen hyväksynnällä tähän maisteltavaksi.

"Maistoin Kungfu Girliä ensi kerran farangissa tai Gaijinissa. Ensireaktioni oli negatiivinen, koska etiketin ulkonäkö ei lupaile paljoa. Mutta maku onkin aivan toista luokkaa. Söin silloin mausteista aasialaista ruokaa, ja rieslingin jäännössokeri komppasi sitä tosi hyvin", Herlevi kertasi tuolloin haastattelussa.

Kyseinen viini ei ole itselleni uusi tuttavuus. Kuulin siitä jo varmaan vuosi-pari takaperin hehkutusta blogeissa ja kertaalleen vein sitä myös itse kaverille tupareihin ennen kuin tulin ostaneeksi Kungfu Girliä itselleni maisteltavaksi.

Olen juonut viiniä pääasiassa seurustelujuomana, johon se soveltuu passelisti. Tykkään myös pelata sushien ja erityisesti wasabin kanssa, ja onpa Kungfu Girl ollut myös tällaiselle vähän tömäkämmälle aasialaiselle ruualle juuri oiva makupari.

Ja viinin etiketti on niin silmiinpistävä, että kyseinen valkkari on helppo napata kaupan hyllyltä mukaan aina vaan uudelleen ja uudelleen.

AIKAISEMMAT VIINIVINKKAAJAT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti