1. syyskuuta 2016

White whine & white pizza | Lohipizza

Pizza on yksi niistä ruokalajeista, jotka voi keksiä aina vain uudestaan ja uudestaan.

Äkkäsin sen taas kertaalleen, kun valmistin kotona ensimmäistä kertaa pizzaa, jossa oli täytteenä lohta. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin se oli kokonaan ensimmäinen kerta, kun söin kalapizzaa (tonnikalaa ei tässä yhteydessä lasketa!).

White wine & white pizzaa -illallisen ajatus oli kahden sattuman summa: Instagramissa silmiini osui kuva lohipizzasta ja näytepulloksi saamani Footmarkin valkkarin tiedoissa sen kehuttiin sopivan hyvin kaveriksi kalaruuille.

1+1 siis, lohipizzaa ja viinilasillinen kyytipojaksi.

Tämä kyseinen ilta taisi olla syksyn ensimmäisiä, kun napsaisin päälle peilin ympärillä koko vuoden killuneet jouluvalot ja sytytin keittiön pöydälle kynttilöitä. Tuntui oikeastaan ihan hyvältä. Kesä on ollut niin mahdottoman täynnä huikeita tapahtumia, että siitä voi alkaa päästää jo irti - parempaa se ei olisi pystynyt minulle tarjoamaan.

lohipizza

LOHIPIZZA

2 dl vettä
20 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
5-6 dl pizzajauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva nesteen sekaan. Lisää oliiviöljy ja alusta taikina jauhoilla kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.

150 g ricottajuustoa
1 dl parmesaaniraastetta
150 graavilohta
1-2 rkl kapriksia
(marinoitua) punasipulia
tilliä
ranskankermaa
mustapippuria

Sekoita ricottajuusto ja parmesaaniraaste keskenään. Levitä ne pizzapohjan päälle. Asettele pohjan päälle graavilohisiivut ja paista pizzaa 250 asteessa 10-12 minuuttia. Annostele uunista tulleen pizzan pinnalle kaprikset, silputtu punasipuli, tilli, pari ruokalusikallista ranskankermaa ja rouhaisu mustapippuria.

Jos valkoinen pizza on mieleesi, kokeile myös tätä kahden juuston pizzaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti