9. lokakuuta 2016

Huomenta! | Terveellisemmät pannukakut & helppo omenahillo

Silakkamarkkinoilta ostetut kotimaiset omenat päätyivät muutama viikko sitten hilloksi, ja nyt jo purkin pohja näkyy siihen malliin, että pitänee laittaa uusi erä tulemaan.

Omenahillon kaverina meillä on syöty viime aikoina jo moneen otteeseen näitä pikkuisen terveellisempiä pannukakkuja. Niistä puuttuu esimerkiksi kokonaan makeutta tuova valkoinen sokeri, eikä niissä ole vehnäjauhoja ollenkaan.

Mikäli et ole parisen vuotta sitten blogeissa kiertäneiden banaanilettujen fani, kokeile antaa näille vielä mahdollisuus. Itse en saanut koskaan niitä hehkutettuja pelkistä munista ja banaanista blendattua pannukakkutaikinaa pysymään pannulla käännettäessä koossa, joten tässä pikkuisen viritetympi pannariresepti.

Sopii sekä aamupalaksi että jälkiruuaksi!

PANNUKAKUT

1½ dl kaurahiutaleita
½ dl auringonkukansiemeniä
banaani
2 kananmunaa
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl hunajaa
1 rkl kuitulisää

Blendaa ensin kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet jauhomaiseksi seokseksi. Lisää sitten muut ainekset ja blendaa tasaiseksi taikinaksi. Paista pannukakut pannulla tilkassa öljyä.

OMENAHILLO

noin 1 kg omenoita
½ dl vettä
4 dl hillosokeria
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa

Kuori ja pilko omenat. Lisää omenalohkot ja vesi kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä tovi, jotta omenat hieman pehmenevät. Lisää joukkoon mausteet ja hillosokeri. Keitä seosta kevyesti kuplien vielä 10-15 minuuttia ennen hillon purkittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti