27. lokakuuta 2016

Valmista käden käänteessä | Vaniljainen pullarahka


Joihinkin tuotteisiin syntyy elämän varrella vahvoja muistoja. Omalla kohdallani yksi tällainen tuote on Ehrmannin maitorahka - tuote, jonka kanssa tämä postaus on myös yhteistyössä tehty.

Mieleni sopukoihin on iskostunut vahvasti muistikuvat siitä, miten äiti aikoinaan kantoi kyseistä maitorahkaa kotiin laatikkokaupalla ja selkä vääränä. Silloin tällöin rahkaa päätyi muidenkin perheenjäsenten välipalakulhoihin, mutta pääasiassa rahkakuormia meidän perheessä tuhosi pikkuveljeni.

Kehonrakennusta harrastava veli varmisteli tuolloin proteiinin saantiaan rahkavälipaloilla. Useimmiten rahkalautaselliselle kipattiin tuolloin kaveriksi ananastölkillinen.

Ananas- ja rahkavälipala maistuu itselleni edelleen, mutta useimmiten rahkaa päätyy nykyään pari ruokalusikallista esimerkiksi vihersmoothien joukkoon.

---

Kun postauksen aloittaa fitness-puheilla, on varmasti ihan ok julkaista niiden perään pullalla koristeltu pehmeän rahkaisa jälkiruokaohje, eikö? ;-D

Viime vuosina rahkat ovat olleet vahvimmin esillä juuri niiden proteiinipitoisuuksien vuoksi. Ehrmann- purkinkin kanteen on painettu isosti tieto siitä, että annos rahkaa pitää sisällään 21 gramman verran proteiinia. Ehrmannin rahkoihin ei myöskään lisätä erikseen proteiinijauhetta tuota lukua kohottamaan.

Pehmeä ja miedonmakuinen rahka on fitness-välipalojen lisäksi kuitenkin mainio pohja myös nopeille jälkiruuille. Mikäli mansikat olisivat nyt sesongissa, olisin loihtinut perinteisen herkkurahkan niistä.

Vaniljavaahto, maitorahka, pulla ja juokseva hunaja ovat myös ihana makupari, josta syntyvä jälkiruoka on valmis alta aikayksikön.


VANILJAINEN PULLARAHKA

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk Ehrmann-maitorahkaa
1 rkl sokeria
pulla (voi olla vähän kuivahtanutkin, jolloin rhkaan tulee vähän kruntsia!)
juoksevaa hunajaa

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon myös sokeri ja maitorahka. Annostele rahka kulhoihin ja koristele pullasilpulla sekä juoksevalla hunajalla.

Postaus on tehty yhteistyössä Ehrmannin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti