17. marraskuuta 2016

Helppoa kuin heinänteko | Siemennäkkäri




Siemennäkkärin kanssa meinasi käydä niin, että ehdin juuri ja juuri napata viimeisistä leipäsistä kuvan ennen niiden katoamista parempiin suihin. Rouskuva näkkäri on nimittäin kumman koukuttavaa purtavaa. Otat ensin yhden, sitten santsaat toisen ja lopuksi on pakko vielä salaa napata kolmas leipä ja sipaista siihen ohut kerros voita.

Kouluaikoina olin näkkärin suurkuluttaja - lounaalla meni aina kaksi palaa. Ja voi kuului tietenkin levittää sille röhnäiselle, eikä reikäiselle puolelle. :-)

SIEMENNÄKKÄRI

1 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
2 rkl perunajauhoja
3 kananmunaa
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
(oliiviöljyä voiteluun)

Sekoita kaikki leipäainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Aseta uunipellin päälle leivinpaperi ja voitele se kevyesti oliiviöljyllä. Taputtele leipäseos tasaiseksi levyksi pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Leikkaa levy heti uunista tulon jälkeen leipäsiksi ja anna jäähtyä rauhassa.

6 kommenttia:

  1. Kokeilin viime viikolla ensimmäistä kertaa siemennäkkäriä. En oikein tullut tulokseen, että hyvää vaiko ei. Täytynee kokeilla vielä uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Jospa toinen kerta toden sanoisi. :) Siemeniä vaihtelemalla saa tietysti vähän eri makua näkkäriin. Ja päälliseksi sopii erittäin hyvin esimerkiksi juustot ja hillot - testattu on. :D

      Poista
  2. Todellakin koukuttava leipä! Ja no leipä ja leipä, suolapala enemmänkin :) Oman versioni leivoin tässä syksyllä ja yhtä kiire tuli kuvata ne talteen ennen kuin toinen puolisko popsi kaiken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näkkärillä on hyvä loitontaa se ärsyttävä pikkunälän tunne ja popsinnan himo. :)

      Poista
  3. Oi, mä olen kanssa koukussa siemennäkkäreihin, mutta itse en ole vielä tehnyt, täytyy laittaa tämä reseptisi muistiin ja laittaa siemennäkkärit tulille joku kerta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla myös itse - tämä oli yllättävänkin helppo valmistaa. :)

      Poista