15. joulukuuta 2016

LUUKKU 15: Mangoraakakakku



Olen raakakkujen suuri ystävä, mutta valmistan niitä itse harvoin Kahden ihmisen kotona isot kakut tuppaavat ketämään syöjillä monen monta päivää.

Tästä kakusta vein pari palaa lähimmille työtovereilleni testimaisteluun ja niin siinä vaan kävi, että loppu kakku katosi ennätysnopeasti meillä myös kotona. Mangokakku onnistui olemaan raikas ja kepeä, jolloin sitä oli mukava leikata lautaselle vähän useammin muiden ruokailujen päätteeksi.

Omasta mielestäni raakakakun paras osa on pohja, joten tälläkin reseptillä syntyy paksuhko pohja, jossa on mukana pieni makunystyröitä kutkuttava suolainen vivahde.

MANGORAAKAKAKKU

2 dl g cashewpähkinöitä
2 dl pehmeitä taateleita
ripaus sormisuolaa

Tee pohja-aineksista murumaista silppua blenderillä ja taputtele massa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle.

2 dl cashewpähkinöitä
1 prk kookosmaitoa / vain purkin vaalea jähmeä osa!
1 dl kookosöljyä
600 g mangoa
banaani
pieni ripaus kurkumaa
1 rkl hunajaa
lime
pensasmustikoita koristeluun

Sulata kookosöljy, purista limen mehu ja sekoita kaikki kakkuainekset blenderissä tasaiseksi massaksi. Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa noin 3-4 tuntia. Koristele jähmettynyt kakku pensasmustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti