17. joulukuuta 2016

LUUKKU 17: Kardemummabanaanit

Äkkiä jotain makeaa - anyone?

Banaanit ovat yksi raaka-aineista, joita meiltä löytyy kotoa AINA. Ne päätyvät yleensä letuiksi, smoothieisiin tai parempiin suihin ihan vain sellaisenaan.

Harvemmin banaaneja herkutellaan meillä kuitenkaan lämpiminä. Onneksi välillä on mukava tehdä poikkeus sääntöön. Juuri uunista tulleet pehmoiset ja kardemummaiset banaaniveneet suorastaan huutavat kylkeensä vaniljajäätelöpalloa.

Minä en ainakaan pysty tuota kutsua vastustamaan.

KARDEMUMMABANAANIT

2-3 banaania
lime
noin 25 g voita
3 rkl fariinisokeria
1 tl kardemummaa
vaniljajäätelöä tarjoiluun

Halkaise banaanit pitkittäin ja asettele ne uuninkestävään vuokaan. Pisrkottele banaanien leikkuupintojen päälle limen mehua. Sekoita hieman pehmennyt voi ja fariinisokeri keskenään ja murusta se banaanien päälle. Viimeistele ripauksella kardemummaa. Paista banaaneja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa banaanit lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti