18. joulukuuta 2016

LUUKKU 18: Punajuurihummus

Punajuurihummus ei suinkaan ole mikään uusi keksintö. Innostuin kuitenkin joulukalenteriprojektin nimissä valmistamaan sitä ensimmäistä kertaa vasta nyt. Punajuuren värjäämän hummuksen huikea väri suorastaan räjähtää simille, kun ensimmäisen kerran kurkkaa blenderin surauttamaa tahnaa kannussa.

Miten voikin ruoka olla näin upean väristä!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan hummusta ei tarvitse kuin sipaista leivän päälle ja kruunata kokonaisuus fetalla, ruohosipulilla ja mustapippurirouhaisulla. Joulupöydän näyttävä pikkusuolainen on valmis käden käänteessä.

PUNAJUURIHUMMUS

300 g etikkapunajuuria
1 prk kikherneitä
2 rkl tahinia
2 rkl oliiviöljyä
1/4 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria

Aja kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa esimerkiksi suolapaloina pieninä leipäsinä. Päälle fetaa, ruohosipulia ja mustapippuria.

HUOM! Muistatahan ripotella fetan leipien päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jota feta ei ehdi kovin värjääntyä ennen ruokailua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti