3. joulukuuta 2016

LUUKKU 3: Tuhti tortellini-lihapullavuoka

Tuorepastat ovat eineshyllyn parhaimpia paloja. Mehevistä tortellineista saa tarvittaessa käden käänteessä maistuvan lounaan, kun pastanyyttien päälle lorauttaa vähän oliiviöljyä, raastaa parmesania ja rouhaisee mustapippuria. Kun vaivaa jaksaa nähdä pikkaisen enemmän, maistuvat eineshyllyn kultakimpaleet myös illallisella viinilasin kanssa.

Eräs ilta valmistin juustotäytteisten tortellinien kylkeen lihapullia setäni maatilan luomilehmien jauhelihasta. Ruuasta on aivan erilainen fiilis kokkailla, kun konkreettisesti on ensin nähnyt lehmät laitumella ja tietää tasan tarkkaan, millaisista maisemista ja oloista ne ovat omaan keittiöön päätyneet.

Jauhelihan tummanpunainen väri oli myös poikkeuksellisen herkullinen ja valmiiden lihapullien maku oli kaupan perusjaukkeja paljon voimakkaampaa.

Tuhti ja tomaattinen tortellini-lihapullavuoka antaa juuri sopivasti energiaa joulusiivoukseen. Jos vahingossa tulee santsanneeksi hiukan liikaa ja joutuu köllähtämään ruokailun päätteeksi sohvalle, ei sekään ole vaarallista - onhan joulukuu vasta aluillaan. :-)

LIHAPULLAT

400 g jauhelihaa
pieni sipuli
oliiviöljyä
½ tl timjamia
suolaa
mustapippuria

Silppua sipuli pieneksi silpuksi ja kuullosta sitä pannulla oliiviöljytilkassa. Sekoita kaikki lihapulla-ainekset keskenään ja muotoile taikinasta lihapullia. Paista pulliin pannulla ruskea pinta.

TOMAATTIKASTIKE

pieni sipuli
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1 prk hyvää tomaattikastiketta
1 rkl sokeria
½ dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria

Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä oliiviöljytilkassa pannulla. Lisää pannulle loput kastikeainekset. Anna porista miedolla lämmöllä pannulla noin 15-20 minuuttia.

PASTA

1 pkt tuorepastatortellineja

Valmista tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita kaikki ainekset uuninkestävässä vuuassa ja annan muhia 200-asteisessa uunissa vielä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä ja raasta halutessasi pinnalle vähän parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti