4. joulukuuta 2016

LUUKKU 4: Härkis-bataattipizzat

Yksi kokeilevan utelias härkisfani täällä hei!

Uutta kasvisproteiinia on valmistunut keittiössäni nyt kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla härkis sujahti tortillojen täytteeksi. Toisella kertaa valmistin siitä bataatin kanssa pizzamaisia suupaloja.

Vaikka ihan sellaisenaan härkis on mahdottoan tylsän näköistä, saa siihen pakattua helposti makua - itse tykkään kovasti ja seurailen uteliaana, mitä blogikollegat ovat jo ehtineet härkiksestä valmistaa. Pihveissä ja flatbreadin päällä härkis olisi takuulla herkullista!

Miten itse olet uutuustuotetta käyttänyt?

HÄRKIS-BATAATTIPIZZAT

2 bataattia
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Pese bataatit harjalla ja leikkaa niistä noin sentin paksuisia kiekkoja. Asettele kiekot pellille, pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

pieni sipuli
noin 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 porkkanaa
1 pkt härkistä
1 tl paprikajauhetta
 ½ tl cajunmaustetta
suolaa
pippuria

juustoraastetta (ja kaurafraichea)

Silppua sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Kaada pannulle hieman tomaattien öljyä ja kuullota pannulla sipuleita sekä aurinkokuivattua tomaattisilppua. Tee porkkanoista blenderillä pienenpientä silppua ja lisää ne pannulle härkiksen kanssa. Lisää mausteet.

Annostele härkistäyte bataattilohkojen päälle. Raasta jokaisen pizzan päälle himan juustoraastetta. Käytä pizzat vielä uunissa noin viiden minuutin ajan, jotta juusto sulaa.

Tarjoa minipizzat halutessasi kaurafraichen kanssa. Itse ostin sitä ruokakaupasta heräteostoksena ja hyvin se passasi härkispizzojen kylkeen lautaselle. :-)

2 kommenttia:

  1. Hauska resepti. Rakastan bataattia. Tästä voisi kehitellä jonkin omankin version, johon yhdistäisin fetaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feta ja bataatti ovatkin herkullinen pari. Ja näistä tosiaan saa monenlaista herkkua, kun bataatin päälle kasattavia täytteitä vaihtelee mielensä mukaan. :)

      Poista