7. joulukuuta 2016

LUUKKU 7: Tomaattinen makkarapasta

Postaus on tehty yhteistyössä Makua Foodsin kanssa. 

Kuten jo Snapchatissa eilen ystävilleni hehkutin, itsenäisyyspäivä oli täydellinen ruokabloggauspäivä: oli vapaata, kaupat auki ja aurinkoa sekä valoa riitti. Kun toiset reippailivat keskipäivällä pakkaslenkillä, minä uurastin keittiössä sellaisen 2,5 tuntia blogitouhuissa - kokkasin, tiskasin ja tottakai myös söin.

Omalle pakkaslenkille suuntasin sitten vasta hämärän hiipiessä. :)

Joulu tuli keittiööni tänä vuonna hieman etuajassa, kun sain suomalaisen Makua Foodsin maahantuoman italialaissävytteisen tuotepaketin. Yritys saattaa olla teille tuttu esimerkiksi Porvoossa valmistettavista Makulakuista, Vantaalta tulevista Myrttisen kurkuista tai Pappagallo-jäätelöistä.

Nyt maahantuodut italialaiset La Molisana pastauutuudet sekä Tenuta Fragassi -tomaattikastikkeet näyttivät jo pakkauksissaan niin herkullisilta, että sormeni syyhysivät päästä loihtimaan herkullista pastaillallista.

Ja kyllä, kuulun juuri niihin ihmisiin, jotka ostavat viininsäkin usein etiketin perusteella. Halusin ehdottomasti käyttää myös kattauksessa ihania pieniä kastikepurkkeja, joten tiskasin ne ja tarjosin pastaillallisen juoman purnukoista.

Käytin jälleen tässäkin ruuassa lempitemppuani, jolla saa kätevästi kätkettyä muutaman porkkanan ruokaan kuin ruokaan. Kun porkkanat silppuaa blenderissä aivan pieneksi silpuksi, tulee ne syöneeksi aterialla aivan huomaamattaan. Tässä pastassa sama käsittely on tehty myös krakovanmakkaroille, jolloin kastike on mukavan murumainen.

Napolilaistyylinen tomaattipastakastike takasi  jo aivan lyhyelläkin keittelyajalla maukkaan lopputuloksen. Ja kun useimmiten keittelee makaronia ja spaghettia, hauskan kierteinen fusilli-pasta muutti ruokalajin astetta mielenkiintoisemmaksi ja näyttävämmäksi.

Kun pastaa keitti pakkauksen ohjeen mukaan seitsemän minuuttia, tuli se juuri al denteksi. Kun pastan vielä sekoitti kuumaan kastikkeeseen, se imi itseensä vielä ihania kastikemakuja.


TOMAATTINEN MAKKARAPASTA

pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
3 lammaskrakovanmakkaraa
3 porkkanaa
suolaa
mustapippuria
2 prk napolilaistyylistä Fragassi-tomaattikastiketta
½ pss Fusilli Corto bucati -pastaa
parmesaania
tuoretta basilikaa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä oliiviöljytilkassa pannulla. Tee makkaroista ja porkkanoista pientä silppua ja lisää ne pannulle. Kääntele kastikeaineksia hetki pannulla. Lisää joukkoon tomaattikastike, mausteet ja anna porista pienellä lämmöllä muutama minuutti välillä sekoitellen.

Valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää kypsennetty pasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele parmesanraasteella ja tuoreilla basilikanlehtillä.


Yhteistyössä Makua Foods.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti