9. joulukuuta 2016

LUUKKU 9: Raakasuklaa joulutwistillä

Olin onnistunut luulemaan, että raakasuklaan valmistaminen olisi jotenkin vaikeaa - olinhan nähnyt myynnissä erilaisia näin teet raakasuklaata -tarvikeppauksia ja muuta sen sellaista. Mutta ehei. Hyvällä lykyllä kaikki suklaan valmistamiseen tarvittavat raaka-aineet löytyvät keittiön kaapeista jo valmiiksi.

Maku on huumaava, ja jopa tummasta suklaasta piittaamaton äitini liputti näiden raakasuklaasydämien puolesta. Jouluisen twistin makuun tuo sydämien sisälle kätkeytyvät kuivatut karpalot.

RAAKASUKLAA

1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
3 rkl juoksevaa hunajaa
½ dl kuivattuja karpaloita

Sulata kookosöljy ja sekoita kaikki raakasuklaa-ainekset keskenään. Täytä muotit suklaamassalla ja anna tekeytyä jääkaapissa. Myös valmiiden, jo jähmettynieden raakasuklaiden säilyttäminen kannattaa tehdä viileässä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti